Suomen taivaalla nähtiin outo valopallo - silminnäkijät soittivat radiolähetykseen

12.12.2016 11:01 - Rea Tallgren

Valopallon vihreä väri sai aamun työmatkalaiset hätkähtämään.

Seitsemän jälkeen maanantaiaamuna Radio Novan Aamun Aki ja Minna saivat soiton studioon. Soittaja kertoi erikoisesta valoilmiöstä, jonka oli nähnyt taivaalla Iittalan seudulla. Heti puhelun jälkeen studioon alkoi tulla tekstiviestejä ja puheiluita, joissa lukemattomat suomalaiset kertoivat todistaneensa samaa näkyä esimerkiksi Riihimäen alueella.

Anne Liljeström Ursasta vahvistaa Radio Novan Aamulle, että havaintoja on tullut Ursaankin aamun aikana 14. 

- Kyseessä on mitä ilmeisemminkin avaruudellinen pieni kivensiru, joka on ajautunut ilmakehään, ja palanut siellä, höyrystynyt. Meille on tullut paljon ilmoituksia, että tämän on nähty palavan vihreänä, ja se johtuu ihan siitä, mitä mineraaleja siinä on ollut, ne palavat aina eri väreillä. 

- Tässä on ihan sama idea kuin tavallisessa tähdenlennossa, mutta tämä on vähän isompi kappale, todennäköisesti kuitenkaan ei niin iso, että alas olisi tullut joku meteoriitti - mutta se jää toki nähtäväksi. 

Kuinka usein vastaavia tähdenlentoja näkyy?

- Eivät ne ole tavattoman harvinaisia, useamman kerran vuodessa niitä näkyy. Mutta veikkaan, että poikkeuksen tästä tekee se, että pallo on nähty aikaan, kun moni on ollut työmatkalla. Jos se olisi ollut kahdelta yöllä, ei niin moni olisi varmasti sitä havainnut, Liljeström summaa.

Aki Linnanahde ja Minna Kuukka Radio Novassa arkisin klo 6-10. Seuraa heitä Radio Novan Aamun Facebook-sivulla, jonka löydät täältä.

Lue myös: Meteoriitti valaisi yötaivaan kirkkaaksi - katso uskomaton näky videolta

Lue myös: Kiinalainen astronautti paljasti kauhunhetkensä: "Kuulin koputusääniä"

Kilpailut

Uusimmat