Kuva: TED

Raiskaaja sai pysäyttävän kirjeen uhriltaan - kertovat nyt tarinansa yhdessä

08.02.2017 20:30 - Senja Rapila

Thordis Elva ja Tom Stranger olivat rakastavaisia vuonna 1996, kunnes eräs alkoholinhuuruinen ilta päättyi kohtalokkaasti. Nyt he kertovat tarinansa yhdessä alusta loppuun.

Vuonna 1996 islantilaisella 16-vuotiaalla Thordis Elvalla oli teini-iän romanssi australialaisen vaihto-oppilaan Tom Strangerin kanssa. Pari oli mennyt yhdessä koulun tansseihin, jonka piti olla molemmille ikimuistoinen ilta. Illasta tulikin ikimuistoinen, mutta ei sillä tavalla, miten oli tarkoitus.

Ilta päättyi siihen, että Thordis nautti ensimmäisen kerran alkoholia runsain määrin ja päätyi humalaan. Tom auttoi humalaisen tytön kotiin sänkyynsä.

- Se oli kuin sadusta, hänen vahvat kätensä minun ympärilläni, laittaen minut oman sänkyni turvalliseen syleilyyn, Thordis kertoo.

Tämän jälkeen ilta sai kuitenkin järkyttävän käänteen, kun nuoren, humalaisen tytön kotiin vienyt poika riisui tämän alasti ja raiskasi hänet. 

- Pääni oli selvinnyt, mutta kroppani oli vielä liian heikko taistellakseen vastaan ja se kipu oli sokaisevaa. Jotta pysyin järjissäni, laskin hiljaa sekunteja herätyskellosta. Sen illan jälkeen olen tiennyt, että kahdessa tunnissa on 7200 sekuntia.

Ei kestänyt kauaa, kun myös Tom alkoi tajuta tekonsa hirvittävyyden.

- Rehellisesti sanoen kiistin koko tapahtuman seuraavien päivien aikana, ja silloin kun tein sen. Kieltäydyin uskomasta totuutta ja uskottelin itselleni, että se oli seksiä eikä raiskaus. Tämä on valhe, josta olen tuntenut luuytimiin kantavaa katumusta, Tom lisää.

Ajoi hermoromahduksen partaalle

Thordis kertoo luennolla, että yhdeksän vuotta tapauksen jälkeen hän oli hermoromahduksen partaalla. Hänen arvostuksensa itseään kohtaan oli hautautunut aivojen syvimpään kolkkaan, ja hän oli eristäytynyt omiin oloihinsa.

Hän oli vihainen ja katkera vielä yhdeksän vuotta sitten tapahtuneesta illasta, joka sai hänet kirjoittamaan viestin entiselle rakastetulleen. Thordis ei uskonut saavansa kirjeeseen koskaan vastausta, mutta hän sai. Hän sai vastauksen, joka oli täynnä anteeksipyyntöjä ja katumusta.

Nyt 21 vuotta myöhemmin he haluavat yhdessä jakaa tietoutta raiskauksesta ja siitä, ettei se ole naisen lyhyen hameen, liian kauniin ja leveän hymyn taikka humalaisen tilan syy. He haluavat kertoa tarinansa siitä, kuinka he saivat paikattua kohtalokkaan illan jättämät arvet.

Voit kuunnella kaksikon tarinan alapuolella olevalta videolta.

Lue myös: Yleinen näkemys järkyttää: 'Minihameeseen pukeutunut, humaltunut nainen kerjää hyväksikäyttöä'

Lue myös: Naisen koskettava tarina seksuaalisesta väkivallasta leviää: "Sanoin vain 'ehkä'"

Kilpailut

Uusimmat