Tuoreita äitejä piinaa vaiettu terveysongelma: 'Pakko päästä ensiapuun'

09.03.2017 20:15 - Senni Loikala

Eräs amerikkalainen perheenäiti kertoo Instagram-päivityksessä saaneensa mastiitin, jota esiintyy jopa kuudella prosentilla tuoreista äideistä.

Amerikkalainen doula ja seitsemän lapsen äiti Lindsey Bliss tietää, ettei imettäminen aina etene suunnitelmien mukaan. Bliss julkaisi alkuviikosta Instagramissa imetyskuvan, jossa hänen rintansa punoittaa voimakkaasti. Kuvassa Blissin meikit ovat levinneet ja hän näyttää uupuneelta. Blissin tapauksesta uutisoi Refinery29-sivusto.

Bliss on saanut synnytyksen jälkeisen rintatulehduksen eli mastiitin, jota esiintyy 3-6 prosentilla imettävistä äideistä. Useimmiten tulehdus on bakteerin aiheuttama, mutta joskus se voi olla seurausta maidon pakkautumisesta rauhasiin.

Joskus tulehdus johtaa jopa 40 asteen kuumeeseen ja rintaan voi nousta paise. Mikäli kuume ei kuitenkaan nouse, rinnan tyhjentäminen edistää mastiitin parantumista. Tällöin lasta tulee imettää juuri kipeästä rinnasta ja lisäksi rintaa voi tyhjentää pumpun avulla.

Kun hyvä rinta menee huonoksi - jälleen! Tahdoin kirjaimellisesti kumppanini vievän minut päivystykseen viime yönä eeppisen rintaturvotuksen, koko kehon tärinän ja iskevän päänsäryn takia. Nyt toivun sängyssä. Miksi näin tapahtuu taas?”, Bliss kirjoittaa päivityksen yhteydessä.

Tiesitkö sinä, että tuoreita äitejä voi joskus vaivata myös varsin ikävä mastiitti? Katso Blissin päivitys alta.

Jos Instagram-upotus ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Lue myös: Terveysviranomaiset: Lapsia täytyy jatkossa imettää 3-vuotiaiksi asti

Lue myös: Imetyksen jättäneen äidin kirjoitus leviää: "Sinä tuntematon ruokakaupassa..."

Kilpailut

Uusimmat