Bloggaajanaisen Instagram-tili suljettiin alastonkuvien takia - teki paluun kantaa ottavalla kuvalla

26.08.2017 13:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

The Nude Blogger -tilin pyrkimyksenä on vähentää alastomien kehojen seksualisointia.

Jessa O’Brien pitää The Nude Blogger -nimistä blogia, jonka osana hän on ylläpitänyt myös Instagram-tiliä. Blogin ja Instagram-sivun tarkoituksena on poistaa alastomien kehojen ympäriltä liika seksualisointi ja erotisointi ja levittää kehopositiivisuuden sanomaa. Instagram ei kuitenkaan suhtautunut alastonkuvia sisältävään tiliin suopeasti, vaan poisti tilin elokuun alussa. Instagramin yhteisösäännöissä sanotaan, että alastonkuvat eivät ole palvelussa sallittuja, paitsi kuvissa maalauksissa ja veistoksissa esiintyvästä alastomuudesta.

Tilin poistaminen tuli O’Brienille täytenä yllätyksenä. Hän aloitti kampanjan sosiaalisessa mediassa, jotta saisi tilinsä takaisin. Nainen pyysi seuraajiaan levittämään sanaa hashtagilla #reactivatethenudeblogger. Kampanja tehosi, ja monet mediat päätyivät haastattelemaan naista.

The Nude Blogger -tili ehti olla kolme viikkoa poissa käytöstä ennen kuin Instagram palautti tilin toimintaan. O’Brienin jakama ensimmäinen uusi kuva tilille on vahva kannanotto Instagram-sensuuria vastaan. Mustavalkoisessa kuvassa nainen tuijottaa suoraan kameraan pidellen kylttiä, jossa lukee ”Haista v*ttu Instagram”. Kuvatekstissä nainen kuitenkin kirjoittaa, että tilin poisto oli itse asiassa hyvä asia.

”Tilini poisto oli loppujen lopuksi yksi parhaimmista asioista, jotka ovat tapahtuneet viestilleni kehopositiivisuudesta. Mikä menestys tämä on ollutkaan! Olemme nousseet otsikoihin ympäri maailman. Tämä on voitto kehopositiivisuudelle ja voitto Instagramista”, O’Brien kirjoittaa.

Lopulta nainen haluaakin osoittaa kiitoksensa sille taholle, joka viime kädessä päätti tilin poistamisesta.

”Olet auttanut maailmaa näkemään, että kehopositiivisuus ja epäseksuaalinen alastomuus ovat okei. Joten kiitos sinullekin, Instagram.”

Lue myös: Upeita alastonkuvia! Miehen omista kuvista tuli hitti - hukkuu nyt muiden lähettämiin otoksiin

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat