Kuva: Fotolia

Pikkuinen apina varasti turistin kahvit - seuraukset olivat vakavat

13.11.2017 14:15 - Iiro Myllymäki

Apina oli kahvinjuonnin jälkeen peräti kymmenen tuntia tajuttomana.

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa eräs apina on saanut opetuksen siitä, mitä varastamisesta voi pahimmillaan seurata. Pieni makaki-apina hyppäsi Bangkokissa turistin moottoripyörän selkään ja joi pikaisesti turistilta nappaamansa kahvin. Sitten apina hyppäsi pois moottoripyörän selästä ja pyörtyi.

Paikalle hälytettiin eläinlääkärit. Selvisi, että varasteleva apina oli saanut yliannostuksen kofeiinista. Vasta noin kuuden kuukauden ikäinen apina oli tajuttomana peräti kymmenen tuntia ennen kuin se saatiin hiilen ja suolaliuoksen avulla virkoamaan. Apina vapautettiin takaisin lajitovereidensa pariin sen jälkeen, kun eläinlääkärit olivat varmistuneet sen toipuneen täysin.

On arveltu, että apina halusi matkia kahvia juonutta ihmistä ja tämän takia nappasi häneltä kahvin itselleen. Paikallisia ihmisiä on ohjeistettu pitämään hyvää huolta ruoistaan ja juomistaan, jotta makakit eivät pääse niihin käsiksi. Makakeille suositellaan annettavaksi vain hedelmiä ja vihanneksia tietyillä syöttämiseen tarkoitetuilla alueilla.

Voit katsoa kuvia kyseisestä varastelevasta apinasta tästä linkistä.

Lue myös: Maailman pienin apina synnytti kaksoset - katso suloiset kuvat

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat