Kuva: Fotolia / Twitter

Nettikaupassa myyty toppi järkyttää - "Voi johtaa syömishäiriöihin"

02.12.2017 16:15 - Iiro Myllymäki

Toppiin oli printattu teksti "olenko jo laiha".

Pretty Little Thing -nettikauppa on joutunut kovan kritiikin kohteeksi yhden myymänsä vaatekappaleen takia. Kritiikkiä on kerännyt naisille suunnattu musta toppi, jossa on printattuna teksti ”Am I skinny yet”, eli ”Olenko jo laiha”. Tekstin on nähty osoittavan huonoa makua ja jopa altistavan nuoria naisia syömishäiriöille. Ensimmäistä kertaa toppi nousi keskustelunaiheeksi jo tammikuussa, mutta se poistettiin nettikaupan valikoimista vasta aivan hiljattain.

Toppi poistettiin nettikaupasta sen jälkeen kun bloggaaja Jess Mell otti kauppaan yhteyttä ja ilmaisi huolensa tekstin välittämästä viestistä. Jessin lisäksi myös syömishäiriöitä vastaan taisteleva Beat Eating Disorders -järjestö otti kauppaan yhteyttä ja toivoi topin vetämistä pois myynnistä. Metro.co.uk kirjoittaa, että Jess Mell on anoreksiasta toipuva terveysalan opiskelija, joka kauhistui nähtyään topin ensimmäisen kerran. 

(kuva: Twitter)

- Tuollaisen kysymyksen käyttäminen vaatteen etuosassa johtaa ihmiset miettimään, ovatko he laihoja. Minua pelottaa ajatellakin, kuinka moni ihminen on nähnyt tuon tekstin ja alkanut kyseenalaistaa itseään. Teksti hyvin luultavasti saa ihmiset ajattelemaan, että heidän täytyy pyrkiä olemaan laihoja, ja näin ollen teksti voi jopa johtaa syömishäiriöihin, Jess sanoo.

Pretty Little Things -nettikauppa on nyt pyytänyt anteeksi kyseisen topin myymistä.

- Otamme tällaiset syytökset todella vakavasti ja kannustamme nuoria naisia olemaan onnellisia ja terveellisiä olivat he sitten minkä painoisia tai kokoisia tahansa. Kyseinen paita on poistettu sivuiltamme ja teemme töitä varmistaaksemme, että vastaavaa ei tapahdu uudelleen, nettikauppa tiedottaa.

Lue myös: "Näytät niin hyvältä" - asiat, joita ei ikinä kannata sanoa syömihäiriöstä kärsivälle

Lähde: Metro.co.uk

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat