Kuva: Senja Rapila

Kuvan tarina: Onnistuin taltioimaan Marcuksesta ja Martinuksesta harvemmin nähdyn puolen

23.02.2018 14:15 - Senja Rapila

Uudessa juttusarjassa valokuvaajat avaavat tarinoita yksittäisten valokuvien takaa.

Kuvan tarina -juttusarjassa Bauer Median valokuvaajat Mikko Räsänen ja Senja Rapila kertovat, miten yksittäiset hienot valokuvat ovat syntyneet. Seuraavaksi vuorossa on oheinen kuva norjalaiskaksosista, Marcuksesta ja Martinuksesta.

(kuva: Senja Rapila)

- Kun tapasin ensimmäistä kertaa vuoden 2017 alussa Marcuksen ja Martinuksen, olin kyllä tietoinen siitä, että tämä teinikaksikko oli todella suosittu pohjoismaissa, sillä olin nähnyt heidän ensimmäisen Suomen esiintymisensä Elämä Lapselle -konsertissa. Vaikka he esittivätkin vain yhden tai kaksi kappaletta, voi sitä kirkumisen määrää. Ei edes korvatulpat auttaneet, Senja Rapila nauraa.

- Tavatessamme kaksikko oli Suomessa promoamassa uutta dokumenttielokuvaansa Yhdessä unelmiin. Tein näiden 14-vuotiaiden pojankloppien kanssa haastattelun Clarion-hotellin alakerrassa. Mainittavaa on, että hotellin etuovella oli kymmeniä suomalaisfaneja, jotka odottivat innoissaan tapaavansa idolinsa.

- Kun lopulta haastattelu alkoi suljetun baarin ikkunapöydässä, ryntäsi ikkunan toiselle puolelle yhtäkkiä kourallinen kirkuvia faneja, jotka yrittivät saada Marcuksen ja Martinuksen huomion itseensä lasin takaa. Se oli niin hämmentävä hetki, ainakin tällaiselle ihmiselle, joka tuskin ikinä on fanittanut ketään "kunnolla"!

- Haastattelu oli hauska ja rempseä, ja kyllä ne teinipojat saivat jutuillaan minut hämilleni aika ajoin. Kun haastattelun jälkeen oli aika ottaa kuvia, sain kuulla muun muassa tenttausta siitä, onko minulla poikaystävä. Kuvausaikaa oli vain pari minuuttia ennen seuraavaa sovittua haastattelua, joten kiirettä piti tälläkin kertaa.

- Lopulta ihastuin kaikista kuvista tähän yhteen mustavalkoiseen kuvaan, missä Martinus nähdään etualalla katsomassa hieman varjossa olevaan veljeensä Marcukseen. Vaikka pojat olivatkin todella huumorintajuisia ja meneviä, tähän rauhalliseen otokseen onnistuin mielestäni ikuistamaan sen veljien välisen rakkauden.

- Vielä pitää sanoa, että hotellista lähdettyäni kollegani kanssa ulkopuolella olevat fanit tulivat tenttaamaan meiltä - siis meiltä toimittajilta - että millaisia tyyppejä Marcus ja Martinus olivat, ja että keitä me olemme, olemmeko jotain julkkiksia. Se oli todella, todella hämmentävää.

Lue myös: Kuvan tarina: Päivän epäonnistunein kuva oli Anna Puusta, mutta siitä tuli ylivoimainen suosikkini

Lue myös: Kuvan tarina: Cheekin roisin imagon alta löytyy aito ja inhimillinen Jare Tiihonen

Kilpailut

Uusimmat