Kuva: Senja Rapila

Kuvan tarina: Jännitin niin paljon, että kuva Hurts-yhtyeestä meinasi epäonnistua sen takia

15.03.2018 11:15 - Senja Rapila

Uudessa juttusarjassa valokuvaajat avaavat tarinoita yksittäisten valokuvien takaa.

Kuvan tarina -juttusarjassa Bauer Median valokuvaajat Mikko Räsänen ja Senja Rapila kertovat, miten yksittäiset hienot valokuvat ovat syntyneet. Seuraavaksi vuorossa on oheinen kuva Hurts-yhtyeestä.

(kuva: Senja Rapila)

- Olen aina pitänyt Hurtsin musiikista, mutta en ole koskaan ollut mikään super, superfani. Kun kuulin pääseväni haastattelemaan bändiä, huomasin kuitenkin jännittäväni haastattelua enemmän kuin mitään pitkään aikaan, Senja Rapila kertoo.

- Keikkapäivänä, 8.11.2017, kun haastattelukin tehtiin, jännitin muiden haastattelijoiden ja kuvaajien kanssa Helsingin Jäähallin kahvilassa. Kävelin edes takaisin, jännitin ja kuumottelin sitä, kuinka onnistuisin ottamaan pienessä kopissa haastattelun lisäksi hyvän kuvan artisteista. Pienessä huoneessa ei ollut syvyyttä ja taustat olivat hyvin epäsiistejä - näin valokuvaajan silmin. Voin sanoa, että olin aivan varma siitä, että epäonnistuisin ja pahasti.

- Haastattelun aikana suurin jännitys kaikkosi, kun Theo ja Adam olivat niin ystävällisiä ja hauskoja. Kuvan ottamiseen jäi noin puoli minuuttia aikaa, sillä tälläkin juttukeikalla oli todella aikataulutetut haastatteluajat kaikilla toimittajilla/kuvaajilla.

- Olin laittanut hyvät asetukset kameraan ennen tähän pieneen haastatteluhuoneeseen menoa, mutta eipähän ne tietenkään toimineet enää eri tilassa. Siinä sitten jännitin eniten sitä, kuinka "ammattimaiselta" näytän kun haen kameraan parempia asetuksia. Vaikka tottuneitahan miehet ovat siihen, että valokuvaaja säätää asetuksia kameraan, en sitä siinä tilanteessa suostunut uskomaan. 

- Jännityksestä huolimatta onnistuin suhteellisen nopeasti löytämään oikeanlaisen kulman ja taustan kuville ja räpsäisin ehkä kolme otosta pojista. Yksi niistä on yläpuolella esitetty kuva, mikä onnistui mielestäni todella hyvin jännityksestäni huolimatta. Siinä on kaiken lisäksi sitä Hurts-vibaa, joka kuuluu yhtyeen kappaleista. Olen todella tyytyväinen tuohon kuvaan. Siinä on tunnetta ja muistoja. 

Lue myös: Hurts-laulaja ei ole tavannut yhtään muusikkoidoliaan: "Olen hyvin kiitollinen siitä"

Lue myös: Hurts-yhtyeen laulaja paljastaa pelottavimman fanikohtaamisensa: "Fani murtautui hotellihuoneeseeni"

Kilpailut

Uusimmat