Mallikaunottarelta amputoitiin molemmat jalat – varoittaa nyt naisia tamponien vaarasta

20.03.2018 19:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Mallikaunotar Lauren Wesser kertoo karun tarinansa siitä, kuinka tamponin aiheuttama toksinen sokkioireyhtymä johti lopulta siihen, että häneltä amputoitiin molemmat jalat. 

Malli Lauren Wesser oli vasta 24-vuotias, kun hän joutui tamponin aiheuttaman toksisen sokkioireyhtymän vuoksi koomaan. Toksinen sokkioireyhtymä on yhdistetty tamponien käyttöön, mutta se voi kehittyä kuukautisten aikana myös ilman tamponia. 

Wesser kertoo People-lehden haastattelussa, että kun hän heräsi koomasta, hänen oikeassa jalassaan oli kuolio. Vasemmassa jalassa oli vakavia vaurioita, mutta silti vain oikea jalka amputoitiin. Hänen ensimmäinen jalkansa amputoitiin vuonna 2012.

- Jalkani olivat kaikkeni. Heti kun pääsin kotiin, todellisuus iski päin kasvojani. Se identiteetti, jonka tiesin, oli poissa. Piilouduin, vihasin elämää, vihasin kaikkea. Aurinkokin haittasi minua, hän on kertonut rohkeassa haastattelussa.

Mallikaunotar kertoo, että lopulta itsemurha tuntui ainoalta vaihtoehdolta, vaikka hän ei koskaan olekaan "ollut sellainen ihminen". Onneksi Laurenin tyttöystävä oli hänen tukenaan, ja sai nuoren kaunottaren pelastettua masennuksen loukosta.

- Hän oli todellinen enkeli sillä hetkellä, koska hän muistutti jatkuvasti minua siitä, kuka olin ja mitä rakastin.

Lauren kertoo, että tänä vuonna hänen toinen jalkansa  alkoi lopulta kipuilla todella paljon. Silloin hän päätti, että on aika käydä amputoimassa myös vasen jalka, joka oli jo kuusi vuotta selviytynyt mukana.

Vaikka mallikaunottaren molemmat jalat on nykyisin amputoitu, odottaa hän People-lehden mukaan positiivisin mielin tulevaisuutta.

Nykyään Lauren jakaa tietoutta tamponien vaaroista ja toksisesta sokkioireyhtymästä nuorille naisille. Sen lisäksi hän on mukana ajamassa lakiehdotusta, jonka mukaan tamponeja valmistavien yritysten tulisi kertoa yksityiskohtaisemmin siitä, mitä kaikkia aineita tuotteiden valmistamisessa käytetään.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Mallikaunotar sekoitti somen - katso miltä näyttää nainen, joka on pelkkää unelmaa

Lue myös: Mies kasvatti parran ja laittoi elämäntavat remonttiin - muodonmuutoskuvia ei ole uskoa todeksi

Lue myös: Uhkea Kate Upton poseerasi kalliolla kameralle yläosattomissa - raju putoaminen tallentui videolle

Uusimmat