Kuva: Shutterstock

Nyt myös seksirobotti osaa kieltäytyä seksistä - Samantha sanoo ei aggressiivisille kumppaneille

27.06.2018 10:45 - Iiro Myllymäki

Seksirobotti Samantha menee pois päältä, jos se kokee, että sitä kohdellaan huonosti.

Seksissä suostumus on perustavanlaatuisen tärkeä asia. Jokaisella on oikeus kieltäytyä seksistä, oli syy sitten mikä hyvänsä. Nyt myös tekoälyllä varustetut seksirobotit pystytään opettamaan sanomaan ei.

Espanjalainen Sergi Santos lisää kehittelemäänsä Samantha-seksirobottiin kyvyn kieltäytyä seksistä tietyissä tilanteissa. Daily Mail kirjoittaa, että Samantha saadaan menemään pois päältä, jos seksikumppani käyttäytyy liian aggressiivisesti tai jos robotti tylsistyy seksikumppaninsa toimiin. Samanthan ihon alla olevat sensorit pystyvät aistimaan, jos Samanthaa kohdellaan epäasiallisella tavalla. Seksirobotin uutta ominaisuutta esiteltiin Newcastlessa Life Science Centerin luennolla.

(kuva: Twitter)

Seksirobotin odotetaan menevän massatuotantoon, ja sen hinnaksi tulisi arviolta noin 4000 euroa. Samanthan kehittelijä Santos uskoo, että tekoälyllä varustettu Samantha pystyy nauttimaan seksistä ja se pystyy muistamaan seksikumppaninsa kanssa käytyjä keskusteluja. Samantha kykenee paitsi reagoimaan kosketukseen liikkeillä, myös kuiskimaan hellyydenosoituksia seksin aikana.

Aiempiin kokemuksiin pohjautuen voi sanoa, että Samanthan uusi kieltäytymisominaisuus saattaa tulla tarpeeseen. Kun Samantha esiteltiin viime vuonna teknologiatapahtumassa Itävallassa, se sai Sergi Santosin mukaan osakseen hyvin kovakouraista kohtelua. Tapahtuman jälkeen Samantha piti lähettää korjaukseen.

- Ihmiset osaavat olla niin pahoja. Koska he eivät ymmärtäneet teknologiaa eivätkä joutuneet maksamaan siitä, he kohtelivat nukkea barbaarimaisesti, Santos sanoi tuolloin.

Lue myös: MTV: Maailman kuuluisin robotti Sophia haastattelussa - "Suomalaiset rakastavat talviurheilua"

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat