Kuva: MTV Katsomo

MTV: Maailman kuuluisin robotti Sophia haastattelussa - "Suomalaiset rakastavat talviurheilua"

05.04.2018 11:45 - Iiro Myllymäki

Suomessa vieraileva humanoidirobotti kertoi Huomenta Suomen haastattelussa, mitä tietää suomalaisista.

Humanoidirobotti Sophia lienee maailman kuuluisin robotti. Se on noussut otsikoihin muun muassa siitä syystä, että se sai viime vuonna Saudi-Arabian kansalaisuuden. Nyt robotti on vierailulla Suomessa. Tänään torstaina Sophia oli puhumassa Helsingin Messukeskuksessa IT-alan tapahtumassa Cisco Connectissa.

MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa nähtiin Sophia-robotin haastattelu. Haastattelussa mukana oli Cisco Suomen myyntipäällikkö Petra Saarinen. Toimittaja Mika Tommola kysyi keinoälyn ohjailemalta Sophialta muun muassa, miten se voi.

- Voin hyvin. Entä sinä? Sophia vastasi selvällä englannin kielellä.

Helsingin-vierailu on ensimmäinen kerta, kun Sophia on käymässä Pohjoismaissa. Huomenta Suomessa Sophialta kysyttiin myös, mitä robotti tietää Suomesta ja suomalaisista.

- En tiedä paljoa. Mutta tämä vaikuttaa eteenpäin katsovalta ja kauniilta paikalta. Olen kuullut, että ihmiset ovat lempeitä, vaaleahiuksisia, rauhallisia ja rakastavat talviurheilua, Sophia vastasi.

Petra Saarinen arvelee, että Sophiaan on syötetty paljon tietoa suomalaisuudesta ja tämän tiedon perusteella se pystyi muodostamaan vastauksen. Sophia pystyy kuitenkin vastaamaan myös vähemmän suunnitellusti.

- Hän voi suunnitella puheen etukäteen, mutta hän pystyy myös interaktiiviseen dialogiin ihmisten kanssa, eli voi kysyä ihan yllättäviä kysymyksiä ja hän parhaansa mukaan vastaa, Petra Saarinen sanoo.

Haastattelun lopussa nähdäänkin, mitä käy, kun Sophialle esitetään täysin yllättävä kysymys. Voit katsoa koko haastattelun alta.

Lue myös: Mitä kiihottavia lauseita seksirobotti osaa sanoa? Katso videolta

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat