Kuva: Shutterstock

Hääperinteet, jotka ovat jäämässä historiaan: Ei kaiverruksia sormuksiin, ei morsiusneitoja...

26.08.2018 20:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Moni hääpari juhlii nykyään täysin omannäköisiä häitä välittämättä vanhoista traditioista.

Aiemmin häissä puheet olivat miesten heiniä. Naisilla oli aina mekko, ja morsiusneitoja. Kimppu heitettiin ja sormuksiin kaiverrettiin päivämäärät. Tätä nykyä yhä useampi pariskunta järjestää häät välittämättä vanhoista traditioista vaan tekemällä niistä juuri omannäköiset. 

Tuoreen kyselyn mukaan esimerkiksi brittimorsiamista 15 prosenttia on pitänyt puheen omissa häissään. 25-34 -vuotiasta vain joka neljäs piti tärkeänä, että häissä on kaaso tai bestman. Sen sijaan yli 65-vuotiaista parhaan ystävän rinnalla seisomista hääpäivänä pitää tärkeänä 65 prosenttia. Kymmenen prosenttia vastanneista miehistä kertoo myös valinneensa bestmanin sijaan rinnalleen parhaan naispuolisen ystävän. 

Häävieraille ei myöskään enää anneta lahjaksi karkkia pienissä rasioissa tai pusseissa. Lisäksi jopa 58 prosenttia miehistä on sitä mieltä, että morsiamen isältä ei tarvitse kysyä lupaa kosimiseen. 

Joka neljäs nainen haluaa pukeutua johonkin muuhun kuin perinteiseen valkoiseen morsiuspukuun. Lisäksi alttarille isänsä saattamana saapuminen oli tärkeää enää vain puolelle juhlijoista. Myöskin vihkisormusten tärkeys oli selkeästi tutkimuksen perusteella menettänyt painoarvoaan. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat