Kuva: Shutterstock

Juotko alkoholia kumppanisi kanssa yhdessä? Se kertoo onnellisuudesta

28.08.2018 19:45 - Katariina Auvinen

Tutkimus tutki pariskuntia, jotka olivat olleet yhdessä keskimäärin 33 vuotta.

Jos vietät iltaa kumppanisi kanssa viinipullon ääressä se kertoo uuden tutkimuksen mukaan siitä, että parisuhteesi voi hyvin. UNILAD-julkaisu kertoo että tutkimuksen mukaan tämä kävi ilmi varsinkin sellaisten parien keskuudessa, jotka olivat olleet naimisissa jo pidempään. 

Tutkimuksessa selvisi, että parit joista vain toinen osapuoli joi alkoholia enemmän, aiheutti monesti eripuraa ja katkeruutta parien välillä. Sen sijaan, jos pariskunta nautti esimerkiksi viinilasillisen yhdessä, he olivat verrattain onnellisempia julkaisu uutisoi. 

Totta kai alkoholimäärälläkin oli selvä yhteys. Ne ihmiset, jotka nauttivat toistensa seurasta ja joivat sivistyneesti silloin tällöin lasillisen, olivat tyytyväisempiä parisuhteeseensa. 

Tutkimukseen osallistui yli 3000 paria, jotka olivat olleet keskimäärin yhdessä 33 vuotta. 

- Me emme kannusta ihmisiä juomaan enemmän tai muuttamaan juomistapojaan enenevään suuntaan. Oletamme, että niillä ihmisillä, jotka viettävät aikaa kumppaneiden kanssa lasillisen ääressä, on parempi suhde ja he viihtyvät yhdessä, kertoo yksi tutkijoista Kira Birditt. 

- Tutkimus ei ottanut kantaa siihen kuinka paljon parit juovat. Sen sijaan siinä tutkittiin joivatko kumppanit toistensa seurassa alkoholia ollenkaan, Birditt jatkaa. 

Tutkimuksessa selvisi, että jos toinen osapuoli kuluttaa enemmän alkoholia kuin toinen, se aiheuttaa helposti eripuraa suhteessa. 

- Runsaasti alkoholia juovat henkilöt aiheuttavat ongelmia omaan parisuhteeseensa, Birditt kertoo. 

Lue myös: Miehet avautuvat: Suurin ongelma parisuhteessani

Lähde: UNILAD

Kilpailut

Uusimmat