Kuva: Shutterstock

Optisen illuusion sisältävä video hämmentää Twitterissä - mihin ihmeeseen autot katoavat?

06.08.2019 21:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Videota on katsottu miljoonia kertoja.

Ihmissilmä kykenee ihmeellisiin asioihin, mutta joskus sitä on myös helppo huijata. Esimerkiksi hiljattain sosiaalisessa mediassa ihmeteltiin mustavalkoisia valokuvia, jotka kuitenkin näyttäytyvät ihmiselle värillisinä. Joskus optiset illuusiot pistävät aivomme niin sekaisin, että yhden kuvan äärellä voi viettää minuutteja mutta siltikään ei tajua, mistä on kyse.

Vastaavanlainen ilmiö on tullut monelle vastaan erään Twitter-videon kohdalla. Kaksi päivää sitten jaettua videota on katsottu jo 17,5 miljoonaa kertaa. Videolla kuvataan autotietä ja risteyksessä kääntyviä ajoneuvoja. Monen mielestä videolla näyttää siltä kuin ajoneuvot yhtäkkiä katoaisivat, vaikka kaiken järjen mukaan ne kääntyessään törmäisivät sillan kaiteeseen. Voit katsoa ihmisiä hämmentäneen videon alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Kommenttikentässä ihmiset ovat osoittaneet hämmennyksensä muun muassa meemeillä.

Yksi kommentoija on auttanut ihmisiä optisen illuusion kanssa ja piirtänyt videota havainnollistavan kuvan. Videolla ei näykään silta ja joki, vaan kyseessä onkin korkean rakennuksen katto, joka blokkaa näkymän autotielle.

Lue myös: Optinen illuusio leviää netissä - onko kuvassa ovi vai ranta?

Lue myös: Kuva kätkee sisäänsä hämmentävän optisen illuusion - ymmärrätkö sinä mistä on kyse?

Kilpailut

Uusimmat