Kuva: Shutterstock

Morsiamen häälahjapyyntö sai somekansan pyörittelemään silmiään: "Törkeä oletus"

16.10.2019 13:45 - Milena Raappana

Morsian ajatteli hylätä perinteisen häälahjalistan ja pyytää vierailta erilaista lahjaa.

Eräs morsian kääntyi Reddit-keskustelupalstan puoleen ja pyysi neuvoa häälahjojen kanssa. Hän kysyi, olisiko muilla käyttäjillä tietoa rahalahjojen verotuksesta, sillä hän ei ajatellut tehdä perinteistä häälahjalistaa. 

"Minulla on suuri määrä opintolainaa ja suunnitelmissani on mennä pian naimisiin. Sen sijaan, että pyytäisin tyypillisesti häälahjalistalla joukon erinäisiä tuotteita, ajattelin luoda linkin Venmo-tililleni tai vastaavalle, ja häävieraat voisivat tehdä lahjoituksen, jolla maksaisimme lainaa pois", morsian kirjoitti Reddittiin. 

Venmo on MobilePayn tai Pivon kaltainen palvelu, jolla henkilö pystyy helposti puhelimellaan siirtää tai pyytää lähettämään rahaa. Morsian siis ajatteli, että häävieraat voisivat lahjana maksaa hänen opintolainaansa pois. 

"Jos saamme yli 60 000 dollaria eli noin 54 400 euroa (vaikuttaa turvalliselta summalta läpäistäkseen lahjaveron) ovatko nämä lahjoitukset verotettavia? Kuvittelisin, että jos niitä käytetään maksamaan opintolainaa pois, vastaus on ei, mutta en ole varma. Kaikki ajatukset ovat tervetulleita", morsian jatkoi kirjoitustaan. 

Muut Reddit-käyttäjät ovat jakaneet lahjaveroihin liittyviä neuvoja, mutta ovat myös olleet kauhistuneita morsiamen lahjapyynnöstä. Heidän mielestään on epäkohteliasta laittaa linkki Venmo-tilille ja morsiamen oletukset lahjan arvosta ovat pielessä. 

"Voi apua, ole kiltti äläkä tee tätä. Ei ole mitään kohteliasta pyytää lahjoituksia taloa / häämatkaa / opintolainaa varten. Sen sijaan älä tee häälahjalistaa ollenkaan ja saat rahaa. Saatat saada hutiloidun lahjan, jota tätisi tai isoäitisi pitää todella söpönä, mutta tulet enimmäkseen saamaan rahaa lahjoja varten. Noilla rahoilla voit maksaa opintolainaasi", kirjoitti eräs Reddit-käyttäjä ja jatkoi:

"Haluan myös vain muistuttaa, ettei kannata odottaa lahjoilta liikaa. En tiedä väkijoukkoa tai kuinka monta ihmistä osallistuu, mutta 60 000 dollaria eli 54 400 euroa lahjoista on hillitön summa. Sinuna laskisin odotuksia, jotta et oleta liikaa."

Myös toinen Reddit-käyttäjä oli edellisen kommentoijan kanssa samoilla linjoilla ja sanoi, että ellei morsian ole "Gossip Girl superkorkealla statuksella 60 000 dollaria eli 54 400 euroa on törkeä oletus."

Lue myös: Häävieraan lahja ei miellyttänyt hääparia: Hämmentävä toive kerää kritiikkiä netissä

Lue myös: Anopin antama häälahja ei ollut aivan sitä, mitä piti - "Näyttää aivan suurelta penikseltä"

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat