Kuva: Shutterstock

Maailmaa uhkaa kondomipula koronan takia - "Tulee olemaan pelottavaa"

08.04.2020 20:15 - Roy Kokkonen

Maailman suurin kondomivalmistaja joutui sulkemaan tehtaansa koronaviruksen takia viikon ajaksi. Nyt tehdas toimii jälleen, mutta vain puolella teholla. Myös monet muut kondomitehtaat ovat vaikeuksissa.

Koronaviruspandemia aiheuttaa suuria haasteita teollisuudelle ympäri maailmaa. Ihmisiä on kehotettu pysymään kotonaan, ja jotkut maat ovat asettaneet ulkonaliikkumiskieltoja kansalaisilleen. Toimenpiteet ovat pakottaneet yrityksiä sulkemaan tuotantonsa ja toimintansa.

Yksi näistä yrityksistä on maailman suurin kondomivalmistaja Karex. Malesialaisyhtiö valmistaa viidesosan kaikista maailman kondomeista. 

Yhtiön kondomeja myydään muun muassa tuotenimellä Durex. Tehtaan sulkemisen johdosta jopa 100 miljoonaa kondomia jäi valmistamatta.

Yhtiö sai erikoisluvan jatkaa kondomien valmistamista oltuaan viikon ajan suljettuna, sillä Malesia katsoo sen olevan yksi maan "kriittisistä" aloista. Siitä huolimatta maailmaa uhkaa kondomipula, sillä yhtiö saa kutsua ainoastaan puolet työvoimastaan takaisin töihin.

- Kestää aikaa saada tehtaat takaisin toimintaan, ja silti meillä tulee olemaan vaikeuksia vastata kysyntään vain puolella kapasiteetilla, yhtiön toimitusjohtaja Goh Miah Kiat kommentoi uutistoimisto Reutersille.

Karex ei ole ainoa kondomivalmistaja, joka on ajautunut vaikeuksiin. People-lehden mukaan monet kiinalaiset kondomitehtaat ovat niin ikään joutuneet sulkemaan ovensa.

Karexin toimitusjohtajan mukaan maailmaa uhkaa globaali kondomivaje. Häntä huolettaa kehitysmaat, joissa vaikutukset voivat näkyä vielä pitkään.

- Tulemme näkemään kansainvälisen kondomipulan, mikä tulee olemaan pelottavaa. Pahimmillaan vaikutukset jatkuvat kuukausien ajan, Goh Miah Kiat kertoo.

Lue myös: Kondomimerkki reagoi hulvattomasti Hämähäkkimies-jupakkaan: "Tuliko loppu liian nopeasti?"

Lue myös: Parturin markkinointikikka kondomien kanssa meni pieleen - "Hän luo tulevaisuuden asiakkaita"

Lähteet: Reuters, People

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat