Kuva: Valmistaja

Muumi-klassikkomukien pohjaan ilmestyy erikoisleima - myynnissä rajoitetun ajan

27.05.2020 09:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Mukit tulevat myyntiin 7. elokuuta 2020.

Tove Janssonin ensimmäinen Muumi-teos, Muumit ja suuri tuhotulva, julkaistiin vuonna 1945. Jansson loi Muumit inspiraationaan erilaisuus, suomalainen luonto ja Itämeri. Ensimmäinen tarina kertoo Muumipeikosta ja hänen äidistään Muumimammasta, jotka etsivät seikkailemaan lähtenyttä Muumipappaa. He päätyvät myrskyiselle merelle ja joutuvat tulvan valtaamaksi. Lopulta he löytävät maailman kauneimman laakson, Muumilaakson.

Koteihin ympäri maailman ja osaksi arkipäivää Muumit ovat tulleet myös rakastettujen Arabian Muumi-astioiden, erityisesti mukien, muodossa. Muumi-mukeista on tullut tunnettu osa suomalaista muotoilua ja samalla yksi maailman suurimmista keraamisista mukikokoelmista. 

Vuonna 1990 Arabia aloitti Muumi-astioiden tuotannon uudelleen Teema-muodolle. Kaiken kaikkiaan Teema-muotoisia Muumi-mukeja on ollut Arabian tuotannossa jo 100 erilaista. Klassikkomukit ovat Arabian Muumi-valikoimaan kuuluvia hahmomukeja, jotka esittelevät Muumilaakson asukkaita heille tyypillisissä askareissa värikkäitä taustoja vasten.

Klassikkomukeja on yhteensä 21 ja niiden aiheina ovat Muumipappa, Muumimamma, Muumipeikko, Niiskuneiti, Pikku Myy, Nuuskamuikkunen, Nipsu, Tuutikki, Mymmeli, Mymmelin äiti, Haisuli, Hattivatit, Mörkö, Esi-isä, Miisa, Ninni, Taikuri, Poliisimestari,
Tiuhti & Viuhti, Muumitalo sekä Rakkaus.

Nyt Muumien 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Arabia tuo myyntiin erikoiserän juhlavuoden leimalla varustettuja klassikkomukeja. Leima on kullanvärinen, siinä lukee Moomin 75 ja sitä kuvittavat lämpimästi toisiaan halaavat Muumipappa, Muumimamma ja Muumipeikko.

Juhlavuoden erikoismukien toimitukset jälleenmyyjille sekä omiin myymälöihin alkavat 7. elokuuta 2020 ja mukit myydään kampanjatelineestä samasta päivästä alkaen. Mukit ovat Suomessa myynnissä rajoitetusti vuoden loppuun asti. Erikoisleimalla varustetut klassikkomukit ovat saatavilla myös Iittalan verkkokaupasta.

(kuva: Valmistaja)

Lue myös: Uudet muumimukit julkistettiin - poikkeavat tyyliltään perinteisistä

Lue myös: MTV: Muumimukien luoja on suunnitellut sadasta mukista 88 - paljastaa suosikkinsa

Kilpailut

Uusimmat