MTV: Johannes muutti lasikuutioon keskelle Helsinkiä - "Yksityisyys on aika kortilla"

11.08.2020 15:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Taiteilija Johannes Rantapuska asuu kahden viikon ajan 18-neliöisessä lasikuutiossa.

Taiteilija Johannes Rantapuskalla on tällä hetkellä astetta erikoisempi asumisratkaisu. Berliinissä majaa pitävä mies asuttaa kahden viikon ajan Helsingin Alppiharjusta löytyvää 18 neliön lasikuutiota. Lähellä Linnanmäkeä Sturenkadun ja Kirstinkadun kulmassa sijaitsevaa Katugalleria Mutteri -tilaa käytetään näyttelytilana, ja Rantapuskan asumiskokeilu onkin kahden viikon ajan jatkuva taideinstallaatio. Avoimet tupaantuliaiset järjestettiin torstaina 6. elokuuta, ja mies asustaa kuutiossa kuun 20. päivään asti.

Rastapunka-taiteilijanimellä myös tunnettu Johannes Rantapuska kertoo MTV Uutisille, että hän haluaa installaatiollaan herätellä ihmisiä pohtimaan omaa asumistaan. Kadun vilinä ei ole häirinnyt esimerkiksi hänen nukkumistaan, sillä paljon reissaavana ihmisenä hän kertoo omaavansa hyvät unenlahjat.

Ohikulkijat ovat intoutuneet juttusille miehen kanssa, ja taiteilija tarjoutuukin isännöimään uteliaita vieraita kuutiossaan.

- Uskokaa tai älkää, aivan jatkuvasti tässä on käynyt ihmisiä keskustelemassa kanssani, Rantapuska sanoo MTV:lle.

- Yksityisyys on aika kortilla, mies toteaa.

Johannes Rantapuskan taideprojekteille on ominaista, että hän toteuttaa niitä mielellään julkisessa tilassa ja joskus kenenkään tietämättä. Hänen töitään on ollut esillä muun muassa Helsingin taidemuseossa, Korkeasaaressa ja New Yorkissa.

Alta voit katsoa videolta, millainen asuinsija lasikuutio onkaan.

Lue myös: Will Smithin tytär sulki itsensä vuorokaudeksi laatikkoon - esitys kertoo artistin ahdistuksesta

Lähde: MTV Uutiset

Kilpailut

Uusimmat