Kuva: Shutterstock

Mies väitti piirrettyä kuvaa tamponista "siveettömäksi" - sai täyslaidallisen kommentoijilta

05.01.2021 17:15 - Iiro Myllymäki

Miehen mukaan piirretyn tamponin naru oli esimerkiksi liian vihjailevasti kaartunut.

Isossa-Britanniassa on vuoden vaihtuessa poistunut arvonlisävero naisten hygieniatuotteilta. Kyseistä veroa on tavattu kansanmukaisemmin kutsua ”tamponiveroksi”. Asiasta tiedotettiin muun muassa Yhdistyneen kuningaskunnan valtiovarainministeriön Twitter-tilillä. Siellä julkaistiin piirretty kuva tamponista ja ytimekäs teksti tamponiveron poistosta.

Tämä kuva ei ollut radiojuontaja Adam Garrien mieleen. Mies ilmaisi Twitter-tilillään, että kannattaa itse päätöstä veron poistosta, mutta kuva oli hänelle liikaa.

”Hyvä päätös, mutta onko tämä siveetön kuva todella tarpeen?” mies kysyi.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Kyseinen twiitti sai pian paljon huomiota osakseen, ja monet ovat ihmetelleet kommenteissaan, mikä piirretystä tamponista tekee miehen mielestä niin loukkaavan.

”Jos piirroskuva tamponista on mielestäsi siveetön, mutta sinulle ei ole ongelma katsoa kuvia vessapaperista, et huolehdi säädyllisyydestä vaan olet misogyyninen”, kirjoittaa yksi.

”Sinun tulisi lukea kuukautisten aiheuttamasta stigmasta, jotta ymmärtäisit, miksi oma puheesi on tarpeetonta ja haitallista. Jos tamponit ovat mielestäsi siveettömiä, annat ymmärtää, että niitä käyttävissä ihmisissä on myös jotain siveetöntä”, kommentoi toinen.

Tamponin naru vihjailevassa asennossa?

Jotkut ovat tiedustelleet mieheltä suoraan, miksi hän kokee kuvan epäsoveliaaksi.

”Mielestäni kaikki kuvat tuotteista, jotka liittyvät miehen tai naisen vyötärönalusalueen eritteisiin ovat epäsopivia esitettäviksi hallituksen sivulla”, Adam Garrie on perustellut.

Mies on nostanut esiin mielestään ongelmallisena myös piirretyn tamponin narun asennon. Hänen mielestään narun kaartuminen on ”liian vihjailevaa” eikä vaikutelma olisi sama, jos naru olisi täysin suora.

Adam Garrie selittää Bored Pandan haastattelussa, että hänen mielestään ihmisten yksityiset asiat on väkisin tuotu julkisiksi pääosin vasemmistolaisesti ajattelevien toimesta, eikä tätä kyseenalaistavia mielipiteitä suvaita.

- Heille on täysin ok julkaista kuvia kehonsa eritteistä ja genitaalialueistaan netissä, mutta he myös pyrkivät saamaan perinteisemmät arvot omaavat ihmiset mukaan tähän heidän ekshibitionismiinsa, Garrie sanoo.

Lue myös: Tamponin naru valahti esiin poptähden keikalla - "Voi hyvä jumala, se on ulkona"

Lue myös: Tamponeista apua huonekasvien hoitoon? Naisen nerokas kikka kerää ylistystä

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat