Kuva: AOP / Timo Korhonen

Finnkino varoittaa nimissään tapahtuvasta huijauksesta - katso, millaisia päivityksiä tulee varoa

17.08.2021 13:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Finnkinon nimissä on levinnyt tietojenkalasteluyritys.

Finnkino tiedottaa, että sen nimissä on liikkeellä Facebook-huijaus. Facebookissa toimiva Finnkino-Suomi-niminen sivusto mainostaa kilpailua, jossa kymmenen henkilön kerrotaan voittavan elokuvalahjakortin. Kilpailun kerrotaan olevan osa Finnkinon syntymäpäiväjuhlintoja.

Finnkino kertoo virallisella Instagram-tilillään, että kyseessä on tietojenkalasteluyritys.

Muistathan, että Finnkinon järjestämissä kilpailuissa tai markkinointiviesteissä ei koskaan kysytä luottokortti- tai pankkitietoja! Jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se usein on”, Finnkino kirjoittaa.

Alta voit katsoa päivityksen, jossa huijaussivuston päivitykset näkyvät kuvakaappauksina. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Finnkino kertoo, että kyse on jo pidempään jatkuneesta ongelmasta. Finnkino tiedottaa, että asiakkaita on lähestytty huijauksilla keväästä 2017 lähtien, ja huijaustarjouksia on tullut esimerkiksi tekstiviestinä, Facebook-mainoksina ja -yksityisviesteinä, sähköpostin kautta ja kännykkäsovelluksen sisäisissä ostoissa.

Jos Finnkinon nimissä saa epäilyttävän sähköpostiviestin, Finnkino kehottaa tarkastamaan lähettäjän sähköpostiosoitteen. Aidot Finnkinon sähköpostit tulevat osoitteesta, jossa @-merkin jälkeen lukee joko finnkino.fi tai email.finnkino.fi. Finnkinon virallisen Facebook-tilin puolestaan tunnistaa nimen perässä olevasta sinisestä vahvistusmerkistä.

Finnkino kertoo tehneensä huijausasiassa rikosilmoituksen. Esimerkkejä Finnkinon nimissä lähetetyistä huijausviesteistä pääset katsomaan lisää tästä linkistä.

Lue myös: HS: Finnkino kieltää omat eväät elokuvateattereissa - "Olemme miettineet uusia tulonlähteitä"

Lue myös: Älä tule huijatuksi Facebookin kirppisryhmissä: "Pitäisi soittaa hälytyskelloja", varoittaa poliisi

Lähde: Finnkino

Kilpailut

Uusimmat