Kuva: AOP

Mikä on suomalaisten suosikkipulla? Pullamaku pysynyt vuosia samana, voittaja selvä ykkönen

04.10.2021 15:15 - Roy Kokkonen

Kaupan paistopistehyllyt ovat suositumpia kuin leipominen itse.

Tänään maanantaina 4. lokakuuta vietetään kansainvälistä korvapuustipäivää. Leipomoyhtiö Lantmännen Unibake teetti elo-syyskuussa 2021 pullakyselyn, johon vastasi 1 200 suomalaista. Tutkimuksen mukaan korvapuusti on suomalaisten ehdoton suosikkipulla.

Melkein puolet vastaajista nimesi korvapuustin suosikikseen. Noin neljännes puolestaan kertoi pitävänsä voisilmäpullasta eniten. Vaniljakierrepullaa kannatti 15 prosenttia ja pullapitko oli noin 8 prosentin suosikki.

– On mielenkiintoista, miten suomalaisten pullamaku on pysynyt vuosien aikana melko samana. Kysyimme suomalaisten suosikkipullaa viimeksi muutama vuosi sitten, eivätkä mieltymykset ole siitä oikeastaan muuttuneet – korvapuusti oli silloinkin selvä ykkönen, kertoo Lantmännen Unibaken Food Service -markkinointipäällikkö Kaisa Kivistö tiedotteessa.

Tutkimuksesta selviää myös, että pulla saa suomalaiset hyvälle mielelle. Yhdeksän kymmenestä vastaajasta tulee pullasta paremmalle tuulelle aina tai vähintäänkin joskus.

Pulla hankitaan mieluiten kaupan paistopisteeltä, mikä on lukujen valossa yleisempää kuin itseleivotun pullan syöminen. Korona-aika on vaikuttanut joissain määrin suomalaisten pullansyöntiin. Myös etäpullakahvit ovat tulleet tutuksi kolmasosalle vastaajista.

Enemmistöllä vastaajista (72 %) pullan kulutus on pysynyt jokseenkin samana, mutta noin 15 prosenttia kertoo sen kasvaneen, vastaavasti noin 13 prosenttia kertoo sen vähentyneen. Syynä muutokselle on useimmiten se, että tilaisuuksia pullan syömiselle on auennut entistä enemmän tai vähemmän tai pullaa on tehnyt eri tavalla mieli. Osalle pulla on tuonut myös lohtua poikkeusaikana.

Kyselyn toteutti Syno Int. Se on osa yhtiön Roosa pulla -kampanjaa, jolla se osallistuu Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen. Roosa nauha -päivää vietetään 8. lokakuuta.

Lue myös: Hyvää korvapuustipäivää - Ruotsissa pulla tuunattiin uudelle tasolle, ällöttävää vai ei?

Lue myös: Corgin pepun muotoinen pulla hullaannutti somessa: "Tarvitsen nämä elämääni!"

Kilpailut

Uusimmat