Kuva: Pokemon Official YouTube Channel / YouTube

Mielihyvää tuottavien Pokémon-videoiden suosio kasvaa - 'Ihmiset voivat tuntea hahmojen läsnäolon'

13.03.2022 20:15 - Riia Frost

Pokémonin viralliset YouTube-kanavat ovat ehtineet jo julkaista rauhoittavia videoita ero suosikkihahmoista, kuten Charmanderista, Squirtlesta, Pikachusta ja Grimerista.

Suositut ASMR-videot on luokiteltu yhdeksi YouTuben kategorioista. ASMR:n ideana on luoda aivoille mielihyvää erilaisilla äänillä, kuten kuiskimisen, hiusten harjaamisen tai syömisen avulla. Tämä tuottaa joillekkin ihmisille hyvän olon tunteen, joka auttaa muun muassa nukahtamaan nopeammin ja saattaa jopa aiheuttaa koukuttavia väristyksiä tai kihelmöintiä

Pokémon Kids TV - ja Japanese Pokémon Official -YouTube-kanavat ovatkin julkaisseet ASMR-videoita suosituista pokémon-hahmoista jo vuodesta 2020 lähtien. Kanavat ovat ehtineet jo julkaista rauhoittavia videoita suosikkipokémoneista kuten Charmanderista, Squirtlesta, Pikachusta ja Grimerista. Videoiden pituudet vaihtelevat ja niissä kuullaan muun muassa pokémonien syövän leivoksia, leikkivän pallolla ja jopa Charmanderin hännänpäässä palavan liekin ääntä.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

IGN-julkaisu sai selville Japanin The Pokémon Companylta, miksi yritys ylipäätänsä aloitti ASMR-videoiden luomisen.

- Siihen aikaan yrityksen kanavilla ei ollut lainkaan pitkiä videoita, vaikka niille oli paljon kysyntää. Yksi videoiden etu on se, että ihmiset pystyvät niiden kautta tuntemaan pokémonien läsnäolon paremmin. Hyvänä esimerkkinä tähän on Pokémon GO -pelisovellus, jossa pelaajat pystyvät pyydystämään pokémoneja tosielämässä. Siksi koimme tarpeelliseksi luoda videoita, jotka tuovat ihmiset vielä lähemmäksi pokémoneja, yrityksen tiedottaja kertoi.

Tiedottaja lisäsi yrityksen yllättyneen positiivisesti videoiden hyvästä vastaanotosta. Videot tulevat kuitenkin epätasaisin väliajoin, sillä yrityksellä ei ole niiden suhteen minkäänlaista aikataulua laadittuna.

Toistaiseksi ei ole tarkempaa tutkimusta siitä, tuovatko Pokémon ASMR -videot enemmän mielihyvää kuin muut samankaltaiset sisällöntuottajat. Siitä huolimatta videot ovat saaneet lukuisia ylistyksiä niin kuuntelijoilta kuin lukuisilta pelikolumnisteilta.

Pari esimerkkiä Pokémon ASMR-videoista voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa videon Charmanderista täältä.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa videon Pikachusta täältä.

Lue myös: Pokémon-keräilykortti myytiin ennätyshintaan - suosikkihahmosta maksettiin satoja tuhansia

Lue myös: Miltä kuulostaisi näytelty Pokémon-sarja? Netflix aloittanut varhaisen tuotannon

Lähteet: Japanese Pokémon YouTube, IGN, The Gamer

Kilpailut

Uusimmat