Kuva: Shutterstock

Ensi vuoden verokortit saapuvat pian - Yle neuvoo tarkastamaan seikat, joilla voi säästää satasia

29.11.2022 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Verovähennyksiä voi saada esimerkiksi sähköenergiasta tai etätyöskentelystä.

On taas se aika vuodesta, kun ensi vuoden verokortit alkavat tipahdella postiluukuista. Vuosittain omasta verokortistaan on syytä tarkistaa muutama seikka, jotta saa varmasti kaikki itselleen kuuluvat oikeudet eikä tule maksaneeksi veroja liikaa tai liian vähän.

Ylen aamussa neuvonsa kertoo Verohallinnon johtava asiantuntija Tero Määttä. Ensinnäkin huomio kannattaa kiinnittää siihen, ovatko tulot pysyneet ennallaan vai onko tuloarvioon syytä tehdä muokkauksia.

- Siitä voi katsoa, kuinka hyvin verokortin prosentti on osunut kohdilleen, ja hakea tarvittaessa uutta verokorttia, Määttä sanoo Ylen haastattelussa.

Myös omista etuuksistaan kannattaa pitää kiinni, sillä verohelpotuksia voi hakea esimerkiksi sähkölaskuun tai etätyöhön liittyen. Verohyvitykseen on oikeutettu, jos joutuu maksamaan tammi–huhtikuussa yhteensä yli 2 000 euroa sähköenergiasta.

- Täyden 2 400 euron vähennyksen saa, jos tammi–huhtikuun sähköenergian laskut ovat 6 000 euroa, Määttä jatkaa Ylelle. 

Monelle etätyöläiselle iloinen uutinen puolestaan on se, että kotoa työskentely voi oikeuttaa työhuonevähennykseen, joka voi olla tuntuvakin. Jos on vuoden työpäivistä yli puolet etätöissä, kertyy työhuonevähennystä peräti 920 euroa. Myös työmatkakuluista saatava verovähennys kannattaa omalla kohdallaan tarkistaa.

Uusi verokortti tulee voimaan helmikuun alussa eli tammikuu käytetään vielä tämän vuoden korttia.

Lue myös: Sähkön hinta on taivaissa - HS laski tarkan hinnan kahvin keittämiselle, astianpesulle ja saunalle

Lue myös: MTV: Asiantuntijat listasivat parhaat vinkit ruokalaskussa säästämiseen: "Älyttömän järkevää"

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat