Kuva: Shutterstock

Sähkön hinta on taivaissa - HS laski tarkan hinnan kahvin keittämiselle, astianpesulle ja saunalle

02.09.2022 13:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Arkiaskareiden hinnan voi nyt tarkistaa.

Sähkön hinta on noussut moninkertaisesti viime kuukausina. Helsingin Sanomat tekikin laskurin, jonka avulla voi selvittää, mitä arkisten askareiden tekeminen maksoi sähkön hinnassa esimerkiksi viime vuonna ja mitä se puolestaan maksaa tällä hetkellä.

Laskuri näyttää, että esimerkiksi pyykin- tai astianpesu maksoi vuonna 2021 keskimäärin 13-14 senttiä. Tämänhetkisten sähkösopimusten puitteissa hinta on korkeimmillaan 72-78 senttiä per pesukerta.

Kahvin keittämisen hinta on pysynyt edelleen maltillisena. Viime vuonna se maksoi vain sentin, tänäkin vuonna korkeimmillaan vain seitsemän senttiä.

Sen sijaan saunan lämmittäminen näkyy sähkölaskussa jo euroissa. Puolentoista tunnin saunominen maksoi laskurin mukaan viime vuonna keskimäärin 1,18 euroa. Tämän vuoden sähkösopimuksissa se maksaa korkeimmillaan jopa 6,5 euroa. 

Saunan sähkönkulutus onkin kotitalouksissa usein yksi suurimpia menoeriä. Artikkelissa muistutetaan, että myös lattialämmitys haukkaa helposti huomaamatta suuren summan sähkölaskusta.

Lue myös: Haluatko säästää sähköä? 5 kodinkonetta, jotka ovat energiasyöppöjä

Lue myös: MTV: Sähkökatkot voivat kohdistua myös kotitalouksiin - asiantuntija kehottaa varautumaan

Lue myös: Yle: Kannattaako tiskata käsin ja lämmittää ruoka mikrossa? Asiantuntija antaa vinkit sähkönsäästämiseen

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat