Kuva: AOP

Foreca: Missä säässä vappua juhlitaan? Ennusteesta on jo ensimmäisiä viitteitä

16.04.2023 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Sateiden ennustaminen on vielä hankalaa.

Vappu on yksi niistä päivistä vuodessa, jonka sääennustetta kytätään jo viikkoja aiemmin. Foreca onkin julkaissut jo ensimmäisen varovaisen ennusteen siitä, millaisessa säässä vappua tänä vuonna juhlistetaan.

Juuri nyt sää näyttää otollisia merkkejä lämpenemisestä, mutta Forecan mukaan käänne kylmempään saattaa kuitenkin osua juuri vapun alle.

Huhtikuun 17. päivä alkavalle viikolle ennusteet näyttävät lämpimiä päiviä, mutta sen jälkeen kevät näyttää säässä etenevän rauhalliseen tahtiin, kertoo Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Siinä missä ensi viikko nautiskellaan auringosta, näyttää vappua ennen sää muuttuvan jopa keskimääräistäkin hieman kylmemmäksi.

- Ajankohtaan nähden kylmää ilmaa näyttää levittäytyvän sekä Suomeen että laajalle alueelle Fennoskandiaan ja Itä-Eurooppaan, jopa Kreikkaan asti, Rinne kertoo vappuviikosta.

Tavallista viileämpi näyttäisi olevan vappuaaton lisäksi myös vappupäivä, sillä myös 1. toukokuuta alkava viikko näyttää käynnistyvän viileässä säässä. Mahdollisten sateiden ennustaminen sen sijaan alkaa olla jo hyvin haastavaa ja epävarmaa usean viikon päähän.

Lue myös: Miten olisi tänä vuonna vegaaniset vappumunkit? Ohje on naurettavan helppo

Lue myös: Janne rakastaa vappua ja tuhlaa siihen satoja euroja: "Bileet, joihin kaikki pääsee mukaan"

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat