Kuva: AOP

Nyt kannattaa kaivella taskunpohjia - yli 60 000 euron suuruinen lottovoitto uhkaa mennä sivu suun

05.06.2023 09:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Rahapeliyhtiö Veikkauksen mukaan viime vuonna rahapelivoittoja jäi lunastamatta miljoonien eurojen edestä, ja pian yli 60 000 euron suuruinen voitto uhkaa jäädä lunastamatta.

Kukapa ei haaveilisi lottovoitosta, mutta joskus unelma saattaa olla vain lunastamisen päässä toteutumisesta.

Rahapeliyhtiö Veikkauksen mukaan viime vuonna pelivoittoja jäi lunastamatta yhteensä 3,6 miljoonan euron edestä. Pelkästään Lotto-pelin voittoja on lunastamatta noin miljoonan euron edestä. Valtaosa lunastamattomista voitoista on pieniä, vain muutaman euron suuruisia voittoja.

- Voittokupongit voivat mennä hukkaan tai niiden tarkistaminen vain yksinkertaisesti unohtuu. Lisäksi asiakkaat saattavat myös kokea, että voitto on niin pieni, ettei sitä jakseta käydä lunastamassa, Veikkauksen tietottajana toimiva Minna Sundholm kertoo tiedotteessa.

Voitot tulee lunastaa vuoden kuluessa pelaamisesta. Lunastamattomien voittojen Veikkaus kertoo ohjautuvan erikoispotteihin, korotettuihin voitonjakoihin sekä arpojen lisäarvontavoittoihin.

Tällä hetkellä pienempien voittojen lisäksi sivusuun uhkaa mennä myös suurempi, yli 60 000 euron suuruinen lottovoitto. Voittava rivi pelattiin viime kesäkuussa Tampereen Ratinan K-supermarketissa. Kierroksella 25/2022 pelattu rivi on yksi kierroksen kolmesta 6+1 voitosta ja voittosumma on 62 585 euroa. Voiton viimeinen lunastuspäivä on 25.6.2023.

Veikkaukselta suositellaankin kaivelemaan taskunpohjia, mikäli on asioinut viime kesänä juhannusostoksilla Tampereella.

- Voittaja voi olla paikkakuntalainen tai sitten Tampereella kesälomailemassa ollut henkilö, Sundholm toteaa.

Suuria summia on jäänyt lunastamatta aiemminkin.

Veikkauksen mukaan vuonna 1995 jäi lunastamatta 14 miljoonan markan, eli noin 2,4 miljoonan euron suuruinen voitto. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin lunastamatta jäänyt voitto. Toiseksi suurin lunastamaton voitto on vuodelta 2000, jolloin Lauantai-Jokerista saatu 1,7 miljoonan euron voitto jäi lunastamatta.

Lue myös: Aki Linnanahde sai lotossa yllätysvoiton - seuraajat vitsailevat: "Mieti tarkkaan, miten sijoitat"

Lue myös: Mies puhuu järkälemäisestä lottovoitostaan: "Tunsin oloni vainoharhaiseksi"

Lähde: Veikkaus

Kilpailut

Uusimmat