Kuva: Annika Sorjonen / Korkeasaari

Korkeasaari ilmoittaa ilouutisen - manuleille syntyi suloinen pentu

10.08.2023 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Aasialainen arokissa manuli on ulkomuodoltaan kuin kookas paksuturkkinen kotikissa.

Korkeasaari tiedottaa iloisia uutisia, sillä manuleille on syntynyt ensimmäinen jälkeläinen. Kahden kuukauden ikäinen pentu liikkuu jo reippaasti emonsa seurassa sisätiloissa ja alkaa vähitellen ulkoilla. 

Nelivuotiaan manulinaaraan käyttäytyminen muuttui kesäkuussa, kun se alkoi viettää paljon aikaa pesäkopissa. Kun koppi päästiin tutkimaan tarkemmin, henkilökunta löysi sieltä pennun. 

Korkeasaaren mukaan lisääntymistä osattiin odottaa, sillä nuori manulipari tapasi ensi kertaa keväällä, jolloin ne parittelivat useita kertoja.

Naaraspentu on nyt kahden kuukauden ikäinen ja se painaa noin puolikiloa. 

- Manulinpentu seurailee emoaan ja leikkii emon sille tuomalla ruualla, mikä on harjoitusta siihen, että pentu kasvaa pian pois maitoruokinnasta. Kamerasta seuraamme miten pentu vilistää menemään sisätiloissa ja ulkotarhaankin se kävi jo varovasti kurkistamassa, kertoo eläintenhoitaja Jonne Stenroth

Vaikka manuli on luokiteltu elinvoimaiseksi luonnossa, niiden määrä on pitkään ollut vähenevä. Lajia elää Keski-Aasian karuilla aroilla. 

Aasialainen arokissa manuli on ulkomuodoltaan kuin kookas paksuturkkinen kotikissa. Eläin viettää päivät pesäkolossaan lepäillen ja aktivoituu iltahämärissä. 

Korkeasaari julkaisi manulipennusta kuvia myös sosiaalisessa mediassa. Näet kuvia alta tai tästä. 

Viime kuussa Korkeasaaresta karkasi kuristajakäärme. Voit lukea lisää täältä. 

Lue myös: Kuristajakäärme karkasi Korkeasaaresta - "Jatkamme etsintöjä"

Lue myös: Myskihärkä synnytti yllättäen Korkeasaaressa - lisääntyneet viimeksi 20 vuotta sitten

Lähde: Korkeasaari

Kilpailut

Uusimmat