Kuva: Shutterstock

Suomalaiset ovat muuttaneet joulutapojaan vastuullisempaan suuntaan - katso missä se näkyy eniten

13.11.2023 12:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Yli kolmannes suomalaisista kertoo tekevänsä joululahjahankintansa kotimaisista verkkokaupoista.

Suomalaiset ovat muuttaneet joulutapojaan vastuullisempaan suuntaan. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan jo yli kolmannes suomalaisista kertoo tekevänsä joululahjaostoksensa kotimaisista verkkokaupoista. Sen lisäksi kolmanne suomalaisista korostaa joulussaan vastuullisuutta. 

Suomalaisen työn liiton tilaamasta Tuhat suomalaista -tutkimuksesta käy ilmi, että valtaosalle suomalaisista (70 prosenttia) joulussa on tärkeää yhdessäolo läheisten kanssa jouluruoasta nauttien, ja se korostuu erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä, kuten myös lomapäivät, lepo ja nukkuminen.

Kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista haluaa ostaa joululahjaksi kotimaisia tuotteita ja palveluita. Joulunvietossa vastuullisuusuudella on merkitystä ja se on tärkeää yhä useammalle suomalaiselle.

- Vastuullisuudesta puhutaan paljon ja siksi halusimmekin tutkia sen merkitystä suomalaisten joulussa. Peräti joka kolmas suomalainen kertoo muuttaneensa jouluviettotapojaan vastuullisempaan suuntaan. Naiset ja nuoret ovat tutkitusti vastuullisuuden edelläkävijöitä ja niin tässäkin asiassa. Erityisesti juuri he ovat muita enemmän muuttaneet joulunviettotapojaan vastuullisemmiksi. Tämä näkyy muun muassa siten, että joulupöydässä suositaan kasvisvaihtoehtoja ja kotimaisia tarjottavia, lahjat ovat aineettomia ja vähemmän materiaalisia, ostokset tehdään harkiten ja niissä suositaan kotimaisia tuotteita ja palveluita, kertoo itsekin jouluihmiseksi tunnustautuva Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Katri Viippola.

Lue myös: Kaipaatko uutta katsottavaa jouluun? Eddie Murphy tähdittää vauhdikasta fantasiaelokuvaa

Lähde: Epressi

Kilpailut

Uusimmat