Kuva: Shutterstock

Helsinki julisti Pride-rauhan: "Kaupunkimme kuuluu kaikille"

24.06.2024 14:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride huipentuu tällä viikolla vietettävään Helsinki Pride -viikkoon.

Helsinki on julistanut tänään Pride-rauhan koko kaupunkiin. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun julistus tehtiin. Tapahtuman esikuvana on Turussa järjestettävä perinteinen joulurauhan julistus. 

Pride-rauhan julistus tehtiin Helsingin kaupungintalolla pormestari Juhana Vartiaisen ja Helsinki Pride -yhteisön hallituksen puheenjohtaja Senni Moilasen voimin.

 – Pride-rauhanjulistuksella haluamme alleviivata sitä, että kaupunkimme kuuluu kaikille – Helsingin kaduilla voi kulkea rauhassa omana itsenään. Tämä kaupunki on aina ollut moninainen ja se on tehnyt meistä voimakkaan. Pride-rauhanjulistus ei ole vain tälle viikolle, vaan kaikille vuoden viikoille, toteaa pormestari Vartiainen. 

Vuonna 2024 Helsinki Pride -tapahtuman teemana ovat rauha ja toivo.

 – Konfliktitilanteissa usein vähemmistöt joutuvat vielä entisestäänkin heikompaan asemaan ja meidän kaikkien tehtävä on huolehtia siitä, että näin ei käy. Helsinki Pride -yhteisö pyrkii tapahtuman kautta tuomaan esille sitä, miten tärkeää on huolehtia siitä, että puolustamme yhdessä vähemmistöjen oikeuksia. Me olemme olemassa, jotta kukaan ei jäisi yksin, summaa Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Moilanen.    

Pride-viikko huipentuu lauantaina 29. kesäkuuta järjestettävään kulkueeseen sekä puistojuhlaan. 

Lue myös: "Pride vahvistaa meidän kaikkien perusoikeuksia" - mikä on Pride ja mihin sitä tarvitaan?

Lue myös: Hämmentääkö HLBTIQ+ ja muu sateenkaarisanasto? Seta kertoo, miksi oikeilla termeillä on väliä

Lähde: Helsingin kaupunki

Kilpailut

Uusimmat