Kuva: Shutterstock

Tämän kevään suosituin yliopisto on jälleen selvillä - lähes joka seitsemäs pääsi sisään

04.07.2024 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Joidenkin tutkinto-ohjelmien suosio on kasvanut entisestään.

Helsingin yliopisto oli tänäkin keväänä hakijoiden keskuudessa suosituin, kun katsotaan ensisijaisten hakijoiden määrää.

Yhteensä Helsingin yliopistoon valittiin 4 258 opiskelijaa. Kandiohjelmiin haki 29 0002, joista noin 13 prosenttia sai opiskelupaikan. 

Vaikka Helsingin yliopisto on pysynyt suosittuna vuodesta toiseen, on yliopiston sisällä kuitenkin tapahtunut joitain muutoksia tutkinto-ohjelmien suosiossa. Esimerkiksi politiikan ja viestinnän kandiohjelmassa ja yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmassa hakijamäärien kasvu oli suurinta.

Vanhat suosikit pitivät pintansa, mutta joukossa on myös uusia

Kuitenkin suosituimpina pysyivät tänäkin vuonna tutut oikeustiede, lääketiede ja psykologia, kun hakijamäärä suhteutetaan aloituspaikkoihin. Suosituin maisteriohjelmista oli terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelma.

Myös kansainväliset maisteriohjelmat Helsingin yliopistossa nostivat suosiotaan jopa ennätykselliselle tasolle. Näihin oli hakijoita yli 10 600, ja heistä valittiin opiskelemaan yli 1500.

Yliopistoon pääsi kaikista hakijoista sisään noin joka seitsemäs.

Toiseksi suosituin yliopisto niin kokonaishakumäärissä kuin ensisijaisten hakijoidenkin määrässä oli puolestaan Tampereen yliopisto. Tampereen yliopistossa sekä hakijamäärä että aloituspaikkojen määrä kasvoivat edellisvuodesta. 

Lue myös: Hallitus laatii "yhden opiskelupaikan säännön" korkeakouluihin

Lue myös: Helsingin kaupunki irtisanoutuu lukiolaisten nöyryyttävästä perinteestä

Lähteet: Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto

Kilpailut

Uusimmat