Kaikki artikkelit

Eräopaskoulutus on saanut aikaan sen, että luonnon helmassa ja luontevassa porukassa käydään hyviä keskusteluja. Kun yhtäkkiä tuntuu olevan taas enemmän aikaa, energiaa ja ajatuksia, syntyy mitä syvempiä mietintöjä, havaintoja ja oivalluksia. Kuten se, että hyvän elämän resepti saattaa olla täysin sama kuin kauralastunkin.
Eräopaskoulua reilu viikko takana! Olen alkanut päästä kärylle siitä, millaisten ihmisten kanssa tulen seuraavat kuukaudet viettämään. Jo ensimmäisenä koulupäivänä heräsi ajatus, että vaikken vielä tunne näitä tyyppejä laisinkaan, tiedän jo ensi kesänä itkeväni haikeasti heidän peräänsä opiskelumme päätyttyä.
Marokon vaellusmatkan jälkeen jännitettävää oli enää vain pari viikkoa. Tieto kouluun valituille saapuisi pian. Tarkistin puhelintani ja meiliäni monta kertaa päivässä. Ja kun sitten puhelimeni vihdoin soi, oli soittaja tuleva opettajani, joka halusi toivottaa minut tervetulleeksi opiskelemaan Kiljavan opistolle. Apua, tämä todellakin tapahtuu!
Olin päättänyt, että ennen kuin kello löisi kohdallani 40 vuotta, tulisi minun olla täyttänyt unelmani viettää vuosi Suomen luonnossa. En vain vielä koskaan ollut tehnyt mitään konkreettista ajatukseni eteen. Tänä vuonna täytin 35 vuotta. Viime vuodet ovat opettaneet, ettei turvallisten ja terveiden vuosien karttuminen toinen toisensa perään ole kuitenkaan ihan itsestäänselvyys. Kliseinen ”sitten kun” voi todella jäädä tapahtumatta. Päätin ottaa ohjenuoraksi ”Nyt kun”- ajattelun.
Tuisku vihjaili sosiaaliseen mediaan lisäämässään kuvassa myös taukonsa päättymisestä.
Iso-Britanniassa kouluasut ovat normaali käytäntö.
Opiskelukaverit todellakin eivät antaneet miehen unohtaa tekemäänsä virhettä.
Useat julkisuuden henkilöt ovat vuosien varrella asettaneet oman uransa opintojen edelle.
Esimerkiksi ensimmäisen vuosikurssin miesopiskelijat masturboivat naisten suihkutiloissa käytettävien tuotteiden sekaan.
Reppusi pursusi muun muassa erilaisia papereita ja kyniä.
Paola Suhonen, Terhi Pölkki ja Irene Kostas ovat löytäneet oman juttunsa suunnittelijoina.
Koulu päätti puuttua oppilaiden lukuisiin poissaoloihin rajummalla kädellä.
Joskus kekseliäisyys voi pelastaa kiperässä tilanteessa, kuten kokeessa.
Avery Leilani väittää, että hänen äitinsä saa enemmän huomiota kun hän itse.
Äidin vastaus muistuttaa, ettei rakkaus omaa lasta kohtaan riipu koulumenestyksestä.
Kun Jenni Keravan oli tarkoitus palata vanhempainvapaaltaan takaisin töihin, vanhaa työpaikkaa ei ollut enää olemassakaan.