Raskauskohu! Odottavat äidit saaneet vauvoistaan väärennettyjä ultraäänikuvia!

17.02.2015 15:15 - Mikko Räsänen

Australiassa on noussut valtava kohu, kun monet odottavat äidit huomasivat, että heidän vauvojensa ultraäänikuvat ovatkin todennäköisesti peräisin googlen kuvapankeista.

Kymmenet tai jopa sadat raskaana olevat australialaisnaiset väittävät tulleensa huijatuiksi käydessään ultraäänikuvassa. Naiset saaneet sikiöstään kolmiulotteiset ultraäänikuvat, mutta ovat myöhemmin huomanneet, että täysin samat kuvat löytyvätkin netistä googlen kuvahaulla, ja ovat todellisuudessa jonkun toisen ultraäänikuvia.

Kun muutama huijattu kertoi tapahtuneesta netissä, ovat muutkin äidit alkaneet tutkia saamiaan ultraääniäkuviaan ja järkyttyneet huomatessaan, että nekin ovat luultavasti kopioita toisista kuvista.

Nyt tapauksesta on nostettu oikeusjuttu kolmiulotteisia kuvia myyvää klinikkaa vastaan. Ainakin 75 naista on jo jättänyt valituksen klinikasta, jonka johtaja vakuuttaa syyttömyyttään.

Eräs valituksen tehneistä Catherine Osment, joka kävi tammikuussa ottamassa sikiöstään kolmiulotteiset kuvat.

- Heti kun avasin kuvat, tajusin niiden olevan väärennöksiä. Siitä tuli kuvottava olo.

Osment kertoo, että hänen miehensä oli suunnitellut tatuoivansa ultraäänikuvan kehoonsa. Suunnitelmasta luovuttiin, kun kuvien aitoutta epäillyt Osment löysi Googlen kuvahaulla samat kuvat, joita oli väitetty heidän kuvikseen.

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat