Äidit kampanjoivat kauneusihanteita vastaan: "Tältä nainen oikeasti näyttää raskauden jälkeen"

16.04.2015 11:15 - Rea Tallgren

Instagramissa monet äidit ovat ryhtyneet kampanjoimaan epärealistisia kauneusihanteita kohtaan julkaisemmalla kuvia siitä, mitä raskaus on heidän vartalolleen tehnyt.

Instagramissa monet äidit ovat kyllästyneet käsiteltyihin ja superimarteleviin kuviin raskaudenjälkeisistä vartaloista. Äidit ovatkin alkaneetkin kampanjoida realistisemman kehonkuvan puolesta julkaisemalla aitoja, käsittelemättömiä kuvia omista vartaloistaan raskauden tai useampien raskauksien jälkeen.

Onnellinen arvistaan

Kuvissa nähdään, mitä äitiys useimpien vartaloille tekee: se venyttää ihoa, jättää raskausarpia ja muuttaa rintojen muotoa. Silti se on suurimmalle osalle naisista yksi heidän elämänsä suurimmista saavutuksista ja sen aiheuttamat muutokset kehoon ovat pientä verrattuna sen antamaan iloon ja onneen.

Moni nainen kertoo julkaisemiensa otosten kuvatekstissä, että on aina kokenut epävarmuutta vartalostaan, mutta kieltäytyy enää alistumasta siihen.

"Joka kerta, kun lapseni katsoo minuun, olen onnellinen raskausarvistani, sillä ne ovat todiste siitä, että kehoni muuttui ja kasvoi majoittaakseen kauniin tyttäreni turvallisesti." yksi äideistä summaa tuntemuksiaan.

Miltä todellisuus näyttää?

Moni on myös julkaissut niin käsitellyn kuin käsittelemättömänkin kuvan vartalostaan ja sanonut, että käsitelty kuva vartalosta on se, millaisena media haluaa tuoreet äidit esittää ja nähdä. Käsittelemätön puolestaan näyttää sen, mitä todellisuus suurimmalle osalle äideistä on.

Katso kuvia alta. Lisää niitä löydät Instagramista Take Back Postpartum -tililtä tästä.

Lue myös: Saat uudet nännit ja pissaat yllättäen housuusi: 7 outoa asiaa, jotka raskaudesta voivat seurata

Kilpailut

Uusimmat