Pieni yksityiskohta työhakemuksessa voi aiheuttaa sen, ettei haastattelukutsua tule - tarkasta heti

01.05.2015 14:15 - Rea Tallgren

CV:n kirjoittamisessa kannattaa olla tarkka, sillä pienilläkin asioilla voi olla suuri merkitys.

Mirror-lehti uutisoi siitä, miten pienestä työpaikan saaminen voi joskus jäädä kiinni. Ihminen saattaa lähettää lukemattomia hakemuksia kera CV:n, eikä niissä teoriassa ole mitään vikaa. Toisin on kuitenkin käytännön laita.

Mirrorin mukaan niinkin pieni yksityiskohta kuin hakemuksessa ja CV:ssä käytetty fontti saattavat olla ratkaisevassa roolissa, kun haetaan haluttuja töitä suosituista paikoista tai kun hakemukset kulkevat visuaalisesti tarkkojen ihmisten sormien läpi ennen päätymistä jatkoon- tai ei jatkoon -pinoihin.

Mirror on listannut ajatuksia, joita yleisimmät fontit herättävät.

1. Arial on yleinen ja tylsän turvallinen vaihtoehto. Sen käyttäminen saattaa siis olla riski - mutta toisaalta sen ei uskoisi herättävän voimakkaita tunteita myöskään vastaan.

2. Times New Roman -fontin käyttäminen saattaa saada työnantajan ajattelemaan, ettet miettinyt tai nähnyt yhtään vaivaa hakemuksen tekemiseen. Erään työnantajan mukaan Times New Romanin valitseminen on sama kuin vetäisi työhaastatteluun jalkaansa verkkarit.

3. Calibria pidetään myös tylsänä ja turvallisena vaihtoehtona - eli sen käyttäminen on tavallaan riski, ja tavallaan taas varman päälle pelaamista.

4. Verdanaa pidetään joidenkin mukaan merkkinä objektiivisuudesta, tasaisuudesta ja modernista otteesta asioihin. Toisaalta, eräs Mirrorin haastattelema työnantaja sanoo sen tuovan mieleen jotain, mitä teini-ikäinen olisi voinut suunnitella.

Mitä Mirrorin artikkelista voi siis oppia? Fonteilla on tärkeä asema hakemusta kirjoittaessa: Sen sijaan täydellistä fonttia ei ole olemassakaan. Se kannattaakin valita aina huolella sen perusteella, millaiseen paikkaan tai yritykseen omaa hakemustaan on rustaamassa.

Lue myös: Kauheimmat CV:t ja työhakemukset koottiin galleriaan - nyt saa nauraa

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat