Taianomainen järvi muuttaa väriään pinkistä verenpunaiseen - valokuvaajan otokset lumoavat

12.06.2015 11:45 - Senni Loikala

Kaukana Mustanmeren kupeessa on järvi, jonne vain harva turisti on eksynyt. Kenties paikan yliluonnollinen henki pelottaa heitä, koska vedenpinta vaihtaa väriään jopa verenpunaiseksi.

Koyashskoye on mystinen järvi, joka sijaitsee kaukana Mustanmeren kupeessa. Paikka lumoaa jokaisen, joka sinne sattuu löytämään. Tämä johtuu siitä, että järvi näyttää vaihtavan värejä uskomattoman kauniilla sävyskaalalla aina pastellin pinkistä voimakkaan punaiseen - täysin vuorokaudenajasta riippuen.

Hämmästyttävät värit eivät ole järvilumoajattaren ainoa erikoisuus. Veden haihtuessa pintaan nousevat kivet, jotka näyttävät pieniltä saarilta, joiden reunat olisivat jäätyneet. Tuo "jää" on kuitenkin vitivalkoista suolaa.

Saa ihonkin suolaiseksi

Mystinen järvi on paikallisten suosiossa, mutta turisteja paikalle eksyy vain harvoin. Kerrotaan, että veden lähellä oltuaan ihon ja vaatteet peittää suolan aikaansaama kelmu.

Ukranalainen valokuvaaja Sergey Anashkevych, 37, on vanginnut järven upeisiin kuviin. Niissä vesi on punaista kuin luontoäidin omalla verellä värjätty. Uskoisitko, että punaisen pinnan alla voisi lymytä yliluonnollisia vesipetoja tai hengettäriä? Pääset katsomaan otokset täältä.


Lue myös: Oletko pitänyt luontodokumentteja todenmukaisina? Järkyttävät paljastukset kulisseista

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat