IS: Vihdoinkin! Lämpimät kesäsäät saapuvat Suomeen tällä viikolla

03.08.2015 08:15 - Reetta Haverinen

On tätä odotettukin: tulevalla viikolla lämpömittarien elohopeat kohoavat 20 asteen yläpuolelle niin Helsingissä kuin Oulussakin.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Ida-Reetta Jokelan mukaan suomalaiset pääsevät ensi viikolla käyttämään vihdoinkin kaapin perällä lojuneita shortseja ja kesämekkoja. Näyttää siltä, että tulevien päivien sää on poikkeuksellisen lämmin kuluneen heinäkuun lämpötiloihin verrattuna.

- Viikosta on tulossa ainakin yksi kesän lämpimimmistä. Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu oli lämmin maan etelä- ja keskiosissa. Nyt lämpö näyttää leviävän laajemmalle alueelle, Eikä sateita ole näkyvillä ihan niin paljon kuin kuluneen kesän aikana, ennustaa Jokela Ilta-Sanomille.

Keskiviikosta on näiltä näkymin tulossa viikon poutaisin päivä, mutta myös viikonlopun sää näyttää varsin hyvältä. Tarkkoja ennusteita loppuviikolle on toki vaikeaa tehdä vielä tässä vaiheessa viikkoa, mutta ainakin tämän hetkiset ennusteet vaikuttavat varsin positiivisilta. Erityisesti lämpimät kesätuulet hellivät etelä- ja keski-suomea, mutta myös Rovaniemellä ja Sodankylässä viikon puoliväli näyttää varsin poutaiselta.

Aika siis kaivaa bikinit esiin - kesä ei ole vielä ohi!


Lue myös: Miksi ihmiset ovat onnellisempia kesällä? Asiantuntija vastaa

Lähde: Ilta- Sanomat

Kilpailut

Uusimmat