Terveyssidemainos raivostuttaa: "Kuukautiset ovat yhtä iljettäviä kuin lihavat naiset?"

24.08.2015 14:15 - Eeva Rajala

Sosiaalisessa mediassa vihaa herättää mainos, jossa naiset kuvataan kuukautisten aikana epävarmoina, epävakaina ja epäloogisina.  

Australiassa esitettävää terveyssidemainosta pidetään loukkaavana monella eri tapaa. Unicharm Australasia mainostaa videolla Sofy Be Fresh -terveyssiteitä, mutta sosiaalisessa mediassa naiset ovat nousseet mainosta vastaan syyttäen sitä muun muassa naisten häpäisemisestä.

Peilikuvasta katsoo lihava alter ego

Mainoksessa esiintyy nainen ja hänen kuukautisista kärsivä alter egonsa. Nainen näkee kuukautisista kärsivän alter egonsa peilistä. Peilikuvassa nainen näyttää lihavammalta, ja mainoksen edetessä selviää, että nainen alkaa kärsiä stereotyyppisistä naisten vaivoista, jotka liitetään naisten kuukautiskiertoon.

Mainoksen edetessä naisen lihava alter ego mököttää nuhjuisena kotonaan neljän seinän sisällä, mistä moni on saanut sen käsityksen, että naisia edellytetään jäämään piiloon kuukautisten aikana. Lisäksi naisia on ärsyttänyt mainoksessa se, että nainen kuvataan hulluna, joka ei voi kontrolloida tunteitaan kuukautisten aikana.

"Kuukautiset ovat yhtä ällöttäviä kuin lihavat naiset?"

Lisäksi nainen kuvataan mainoksessa epävarmana henkilönä, joka kyseenalaistaa omia tekemisiään ja päätöksiään. Huffington Post -lehden mukaan mainos on saanut erityisesti Twitter-käyttäjät raivoihinsa.

"Eli naisten kuuluisi olla vangittuina kotiinsa kuukautisten aikana? Ällöttävä mainos", Alexia Frances kirjoittaa.

"Kuukautiset ovat yhtä ällöttäviä kuin lihavat naiset - ainakin mainoksen mukaan", kirjoittaa puolestaan Hayley Hughes.

"Tämä mainos muistuttaa meitä siitä, että naiset ovat epävakaita, rumia ja epäloogisia kuukautistensa aikana", kertoo Andrea Yip.


Lue myös: Naisen erikoinen mediatempaus - juoksi maratonin kuukautisten aikana ilman tamponia

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat