9 WhatsApp-ominaisuutta, joista vain harva tietää

22.09.2015 16:45 - Reetta Haverinen

Suositun viestisovelluksen asetuksista löytyy paljon mielenkiintoisia seikkoja, joista eivät edes monet WhatsAppin aktiivikäyttäjät tiedä. 

WhatsApp-viestisovellus löytyy monen suomalaisen puhelimesta. Suosittu pikaviestiohjelma on näppärä, mutta jos ihmiset tutustuisivat sovelluksen asetuksiin paremmin, osaisivat he käyttää kyseistä viestisovellusta vieläkin sujuvammin. 

Kustomoi sovellus omiin tarpeisiisi

Voit muokata WhatsAppin toimintoja niin, että ne vastaavat entistä paremmin juuri sinun tarpeitasi. Oletkin ehkä jo vaihtanut sovelluksen taustakuvan ja muokannut nimimerkkiäsi. On kuitenkin todennäköistä, ettet ole hoksannut WhatsAppista löytyvän myös seuraavia ominaisuuksia:

1. Voit katsoa, kuinka monta viestiä olet lähettänyt

Jos haluat selvittää, kuinka vilkasta keskustelua olet käynyt WhatsApp-ystäväsi kanssa, mene tilisi asetuksiin ja valitse muistin käyttöä koskevat asetukset. Pian näet, kuinka paljon viestejä olet kunkin ystäväsi kanssa vaihtanut.

2. Voit hiljentää ryhmächatin

Joskus isoissa ryhmächateissa mukana oleminen voi tuntua raivostuttavalta, jos puhelin ilmoittaa jatkuvasti saapuneista viesteistä. Voit kuitenkin hiljentää ryhmächatin esimerkiksi kahdeksaksi tunniksi, viikoksi tai jopa vuodeksi ryhmächatin asetuksista.

3. Voit muuttaa aktiivisuusasetuksiasi

Ystäväsi näkevät WhatsAppista, milloin olet viimeksi käyttänyt kyseistä sovellusta, eli ollut niin sanotusti aktiivisena. Jos et tahdo, että ihmiset näkevät, kuinka usein käytät WhatsAppia, voit käydä muuttamassa oman tilisi asetukset toisin. Tämän tehtyäsi muut eivät voi tietää, milloin olet viimeksi WhatsAppin avannut.

4. Voit vaihtaa WhatsApp-numerosi

Jos esimerkiksi vaihdat puhelinnumeroasi, ei sinun tarvitse luoda kokonaan uutta WhatsApp-tiliä. Voit käydä vaihtamassa numerosi sovelluksen asetuksista.

5. Voit vaihtaa WhatsAppin lmoitusääntä

Voit vaihtaa WhatsAppin ilmoitusääntä sovelluksen asetuksista. Voit myös vaihtaa ryhmäkeskusteluviestien ilmoitusääniä ryhmächattien tiedoista.

6. WhatsAppissa lähetettyjä kuvia ei aina tarvitse tallentaa

Jos tahdot säästää puhelimesi muistia, kannattaa sinun säätää puhelimesi asetukset niin, etteivät WhatsApp-viestien kuvat tallennu automaattisesti puhelimeesi. Voit muuttaa asetukset oman puhelimesi asetuksista.

7. Voit katsoa, milloin ystäväsi on lukenut viestisi

Jos tahdot tietää, milloin ystäväsi on lukenut WhatsApp-viestisi, pyyhkäise keskusteluruudulla haluamasi viestin kohdalla vasemmalle. Näet pian, milloin viestisi on lähetetty ja ajan, jolloin ystäväsi on kyseisen tekstin lukenut. Tämä ominaisuus on toimiva varsinkin ryhmächateissa.

8. Voit estää muita näkemästä, oletko lukenut WhatsApp-viestin

Jos tahdot pitää WhatsApp-aktiivisuutesi muilta salassa, voit myös muuttaa viestisovelluksen asetukset niin, etteivät muut näe, oletko lukenut heidän viestinsä. Tämän voit tehdä tilisi tietosuoja-asetuksissa.

9. Voit keskustella WhatsAppin kautta myös tietokoneella ollessasi

Osoitteessa web.whatsapp.com voit käyttää WhatsApp-sovellustasi myös tietokoneella. Kun menet verkkosivuille ja skannaat QR-koodin puhelimellasi, tietokone kirjaa sinut sisään WhatsApp-tilillesi automaattisesti.


Lue myös: Käytätkö WhatsAppia? 4 vinkkiä, jotka sinun kannattaa tietää

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat