Kuva: YouTube

Venäjällä keksittiin varma ratkaisu invapaikkojen väärinkäyttäjiä vastaan - katso video

19.10.2015 17:15 - Mika Parikka

Myös meillä Suomessa invapaikkoja käytetään aivan liikaa väärin. Esimerkiksi Hannu Karpo puuttui asiaan jo vuonna 1993. 

Upealla videolla käy ilmi, että 30% venäläisistä parkkeeraa ilman lupaa invapaikoille. Se tekee liikuntavammaisten jo valmiiksi vaikeista oloista vielä vaikeammat. Innovatiiviset venäläiset kehittivät kuitenkin ratkaisun, joka pysäyttää takuulla invapaikalle ilman lupaa pysäköivän immeisen. 

Invaparkkiruudun läheisyyteen kiinnitettiin kamera, joka tunnistaa tuulilasissa olevan invamerkin. Jos merkkiä ei ole, parkkiruutuun ilmestyy puhuva hologrammi, jota ei voi olla huomaamatta. Hologrammeissa on oikeita liikuntavammaisia venäläisiä. 

Ihmisten reaktitot ovat näkemisen arvoisia, kun elävä hologrammi ilmestyy heidän eteensä, ja alkaa kertomaan totuuksia.

- Kohtaan lukuisia haasteita joka ikinen päivä. Sinun ainoa haasteesi on arvostaa minun oikeuksiani, yksi hologrammeista sanoo.

Ihmiset pysyättävät auton välittömästi nähdessään hologrammin ja jäävät kuuntelemaan mitä sillä on sanottavana. Tällä tavoin luulisi viestin menevän perille. Näitä näkisi mielellään myös meillä täällä Suomessa.

Katso video invapaikkoja vartioivasta hologrammista alta:

Hannu Karpo kampanjoi aikoinaan invapaikkojen väärinkäytöksiä vastaan omalla tavallansa. Karpon keinoista voit katsoa videon alta:


Lue myös: Pariskunta murtaa tabun vammaisten seksielämästä: Lue tosielämän rakkaustarina

Kilpailut

Uusimmat