Kuva: Fotolia

Mies haastoi hakkerit selvittämään henkilökohtaisia tietoja itsestään - järkyttyi lopputuloksesta

03.03.2016 18:45 - Iiro Myllymäki

Hakkerit pääsivät tarkkailemaan miestä nettikameran välityksellä vuorokauden ympäri.

Amerikkalainen toimittaja Kevin Roose halusi selvittää, miten hyvin keskivertoihmisen elämä on suojattu internetissä. Hän pyysi maailmanluokan hakkereita ”tuhoamaan elämänsä”, eli käytännössä käyttämään kaiken ammattitaitonsa päästäkseen käsiksi miehen henkilökohtaisiin tietoihin. Vei vain kaksi viikkoa ennen kuin hakkereilla oli pääsy Roosen sähköpostitileihin, nettikameraan, pankkitileihin ja yksityiskohtaisiin tietoihin hänen työ- ja yksityiselämästään.

Hakkerit olisivat helposti voineet tyhjentää Roosen pankkitilit ja käytännössä tehdä hänestä kodittoman. Hakkerit onkivat käyttöönsä kaiken paitsi miehen sormenjäljet. Roose järkyttyi tiedoista.

- Haluan heittää tietokoneeni valtameren syvimpään kohtaan. Haluan erakoitua enkä enää koskaan koskea teknologiaan. Hän sai kaiken! Hän sai avaimet koko henkilökohtaiseen elämääni, Roose sanoo tavattuaan yhden hakkereista, Dan Tentlerin.

Hakkerit seurasivat Roosen elämää nettikameran kautta. (kuva: YouTube)

Onnekseen Roose oli sopinut hakkereiden kanssa, etteivät he käyttäisi saamiaan tietoja häntä vastaan. Kokeilu toimii varoituksena kaikille, jotka uskovat internetin olevan suojatumpi paikka kuin se todellisuudessa onkaan.

”Paria huippuhakkeria vastaan heikot suojaukseni olivat yhtä toimivia kuin aaltopahvi raketinheitintä vastaan. Viikkojen ajan nämä hakkerit omistivat minut kokonaan”, Roose kirjoittaa blogissaan.

Lue myös: Lähes kaikki sosiaaliset mediat kaatuivat aamulla - syypäänä hakkerit?

Lähteet: Metro, Fusion

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat