Kuva: Fotolia

Viskicola-mehujäät ovat maukas kesäherkku aikuisille - ota resepti haltuun!

11.07.2017 12:45 - Senja Rapila

Herkulliset mehujäät ovat kuuman kesäpäivän pelastus aikuisille. Joten miksi et siis yhdistäisi herkullista mehujäätä lempidrinkkiisi?

Jack & Cola -mehujäät

1 pullo Jack Daniels -viskiä
1 pullo Coca Cola -limua
Mehujäämuotteja (muista mahdollisesti puutikut)

Huom. Nesteiden määrä riippuu siitä, kuinka paljon mehujäitä aiot tehdä.

1. Aloita mehujäiden valmistus ajoissa, nimittäin colasta pitää ensimmäisenä saada hiilihapot pois. Anna siis colan seistä pöydällä esimerkiksi kulhossa niin pitkään, kunnes kaikki hiilihapot ovat hävinneet nesteestä.

2. Laita yksi ruokalusikallinen Jack Daniels -viskiä jokaiseen mehujäämuottiin. Sen jälkeen mittaa 4 ruokalusikallista latteaa Coca Colaa jokaiseen mehujäämuottiin. Mikäli mehujäämuotti ei täyty, lisää molempia oman nesteitä mielesi mukaan. Sekoita.

3. Jos tarve, lisää puiset tai muoviset jäätelötikut mehujäämuotteihin. 

4. Laita pakkaseen ja anna olla muutaman tunnin tai koko yön. Vinkki: Mehujäät saattavat tarrata kiinni muottiin, joten kun otat ne pois pakkasesta, juoksuta kuumaa vettä hanasta mehujäämuotin "väärälle" puolelle, ei suoraan mehujäiden päälle.

5. Nauti yksin tai yhdessä!

Vaihtoehtoinen ohje: Sekoita viski ja cola keskenään ja kaada jääpalamuotteihin. Pakasta ja käytä sen jälkeen lempidrinkissäsi. Näin viskicolasi ei laimene, vaikka "jäät" sulavatkin!

Lähde: Simple Most

Lue myös: Ota ilo irti kesähelteistä - herkullinen vesimelonisangria vie kielen mennessään!

Lue myös: Tässä ovat kesän viileimmät drinkit! Valitse oma suosikkisi

Kilpailut

Uusimmat