Kuva: Shutterstock

Älä polta koirasi tassuja! Helppo helletesti paljastaa, onko jalkakäytävä liian kuuma

26.07.2019 10:15 - Milena Raappana

Liian kuuma asfaltti voi aiheuttaa palovammoja lemmikin tassuihin.

Hellesäällä koiranomistajia muistutetaan karvaisten ystävien viilentämisestä esimerkiksi suihkun avulla ja lenkkien pitämisestä lyhyenä. Usein kuitenkin unohtuu, että paahde voi olla jopa niin kuuma, ettei lenkille ole asiaa tai lopputuloksena voi olla palovammat. 

Jalkakäytävä saattaa tuntua auringon porottaessa samalta kuin kävelisi kuumilla hiilillä. Harvoin ihmisen tulee tätä ajateltua, sillä kengät suojaavat herkkää jalkaterän ihoa, mutta karvakuonon tassut ovat koetuksella kuumilla keleillä. Tarpeeksi kuuma asfaltti voi jopa aiheuttaa palovammoja ja haavaumia koiran anturoihin. 

Siispä ennen lenkille lähtöä kannattaa kokeilla jalkakäytävän lämpötila. Tämä onnistuu helpon testin avulla. Ota kengät pois jalasta ja kokeile, pystytkö seisomaan jalkakäytävällä paljain jaloin viiden sekunnin ajan ilman poltetta. Jos et, silloin koirasikaan ei pysty. 

The Blue Cross -eläinsairaalan eläinlääkäri Tracey Parnellin mukaan koiria pitäisi lenkittää vain aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Mahdollisuuksien mukaan lenkit kannattaisi myös tehdä nurmikon päällä asfaltin sijaan. 

Lemmikkien terveysongelmia saattaa välillä olla vaikea tunnistaa. Siiispä palovammaoireet kannattaa painaa mieleen. Niihin kuuluu muun muassa nilkuttamista, tassujen nuolemista ja rakkulaiset, punoittavat tai tummentuneet anturat. 

Lue myös: 6 asiaa, joihin lemmikin omistajat samaistuvat - kuulostavatko tutuilta?

Lue myös: Tutkijat selvittivät, mikä on paras eläin lemmikiksi - tulokset yllättävät

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat