Kuva: Arabia

Arabian Roosa nauha -mukeihin kaksi suloista uutuutta - kuvioissa ajan patinaa

24.09.2019 18:45 - Milena Raappana

Uusien mukien kuviot tulevat vuosikymmenten takaa.

Arabia ottaa osaa tänäkin vuonna Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjaan, jolla tuetaan naisten syöpien tutkimusta ja syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. 

Kahden aikaisemman kampanjatuotteen rinnalle Arabia tuo kaksi uutta mukia, joiden kuviointi tulee vuosikymmenten takaa. Viime vuonna mukeissa nähtiin Suomen kukka- ja Esteri-kuviot, mutta nyt uutuuksina niiden rinnalle tulevat Daisy- ja Maisema-kuviot. 

Keramiikkataiteilija ja Arabialla pitkän uran tehnyt Esteri Tomula suunnitteli Daisy-kuvion jo vuonna 1965. Alunperin kuviota nähtiin lasten astioissa vaaleanpunaisena ja sinisenä. Nyt se herää uudelleen henkiin Roosa nauhan sävyihin sopivana vaaleanpunaisen roosana. 

Daisy-muki

(kuva: Arabia)

Maisema-kuvio esiintyi ensimmäisen kerran Arabian astioissa jo vuonna 1882. Upea englantilaisperäinen koristelu henkiikin ajan patinaa ja nähdään kaupoissa punaisen vivahteisena ensi kertaa sitten 70-luvun. 

Maisema-muki

(kuva: Arabia)

Arabia lahjoittaa jokaisesta ostetusta mukista euron Roosa nauha -kampanjalle. Koko neljän mukin sarja on saatavilla kampanjan ajan Iittalan myymälöistä ja outleteista, Arabian Esplanadin myymälästä sekä valikoiduilta jälleenmyyjiltä. Tämän vuoden Roosa nauhan on suunnitellut näyttelijä Seela Sella, ja nauhan teemana on tunteiden näyttäminen. Roosa nauha -kampanja on voimassa 24.9.-3.11.

Kaikki Roosa nauha -mukit vasemmalta oikealle: Suomen kukka, Maisema, Daisy ja Esteri

(kuva: Arabia)

Lue myös: Uudet Muumi-astiat julkistettiin - sesonkituotteissa Muumipeikko hämmästelee tuttua lumi-ilmiötä

Kilpailut

Uusimmat