Kuva: Shutterstock

Rakastu syntisen hyvään Geisha-suklaakakkuun - katso resepti

24.11.2019 08:15 - Karoliina Kotala

Piristä viikonloppua tai juhlapäivää superherkullisella kakulla.

Jos pähkinät ja suklaa ovat mieleesi, kannattaa kokeiluun ottaa herkullisen Geisha-suklaakakku. Perinteisen pohjan sijaan tässä kakussa pohja syntyy mantelijauheesta ja hasselpähkinärouheesta, kun taas perinteiset vehnäjauhot on jätetty kokonaan pois. Mikään terveyskakku kyseessä ei silti ole, sillä superherkullinen kuorrute syntyy Geisha-suklaalevyistä, voista ja kermasta.

Pähkinäinen Geisha-suklaakakku

Pohja:

5 kananmunaa

1,5 dl sokeria

100 g hasselpähkinärouhetta

100 g mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

suola

Kuorrute:

200 g Geisha-suklaata

50 g voita

1 dl kermaa

1. Erottele huoneenlämpöisistä kananmunista valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri.

2. Yhdistä keskenään hasselpähkinärouhe, mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää joukkoon myös hyppysellinen suolaa. Sekoita hyvin.

3. Kaada kuivat aineet valkuaisvaahdon sekaan hellästi käännellen lastalla, mutta älä sekoita kovasti, jotta valkuainen ei lässähdä.

4. Vuoraa noin 24 senttimetriä halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20-30 minuuttia.

5. Valmista sitten täyte. Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon kerma. Kuumenna.

6. Kun kerma-voi-seos on kuumentunut, nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu Geisha-suklaa erissä. Sekoittele, kunnes suklaaseos on tasaista.

7. Kun kakkupohja on jäähtynyt, kaada suklaaseos kakun päälle. Anna kakun jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja nosta se vielä jääkaappiin. Kun kakku on kunnolla jäähtynyt ja suklaakuorrute kovettunut, irrota vuoan reunat ja leikkaa kakku osiin. Nauti!

Lue myös: Kruunaa jälkiruoka kinuskikastikkeella - näin valmistat sen nopeasti mikrossa

Julkaistu ensimmäisen kerran 24.11.2019.

Kilpailut

Uusimmat