6 toimivaa säilytysideaa pieneen kotiin

28.02.2015 19:15 - Henna Koste

Kun neliöitä on vähän, on otettava keksiäisyys käyttöön.

Pienessä kodissa käytännöllisyys ja säilytystilat saavat uudenlaisen merkityksen. Nurkat täyttyvät usein tavarasta, ja avara tila on vain kaukaiselta tuntuva sanapari. Ota käyttöösi niksit, joilla saat huijattua kotiisi kaivattua lisätilaa.

1. Ota toisen huoneen tila käyttöön

Monissa asunnoissa keittiön neliöissä on säästetty. Onneksi esimerkiksi jykevän astiakaapin ainoa oikea paikka ei ole keittiön nurkkaus. Kalusteet, jotka eivät ole jatkuvassa käytössä voi sijoittaa aivan hyvin toiseenkin huoneeseen, jossa on tilaa.

2. Polkupyörä seinälle

Säilytätkö polkupyörääsi sisällä? Älä tuhlaa arvokasta lattiatilaa, vaan ripusta pyörälle tukeva teline seinälle. Netti on pullollaan näyttäviä telineitä. Näin fillarisi ei ole enää vain eteistä tukkiva riesa, vaan trendikäs sisustuselementti.

3. Vaihtoehto pieneen keittiöön

Pienessä keittokomerossa on astiahyllyn paikka voi olla vaikka oven yläpuolella. Jos harkitset keittiöremonttia, ota huomioon myös vaihtoehto, jossa keittiökaapistot kulkevat oviaukon ympärillä. Jääkaapin päällä on lisätilaa säilytyslaatikoille, joita et tarvitse usein.

4. Säilytystilaa sängyn alla

Sänkyyn integroitu säilytystila kätkee vaikka mitä. Tarjolla on sänkyjä, joissa patja nousee vaivattomasti tarjoten sängyn pohjalta runsaasti säilytystilaa. Onneksi myös vuodevaatelaatikko on edullinen ratkaisu, jolla saat lisää kaappitilaa.

5. Keittiövälineet käden ulottuville

Pienessä keittiössä avohyllyt ja seinäkoukut ovat pelastus. Kun laatikot tursuavat keittiövälineitä, ripusta osa roikkumaan työtason yläpuolelle. Myös pannut ja kattilat ovat helposti ulottuvillasi, kun ne on ripustettu seinälle.

6. Kirjat katon rajaan

Onko kirjahylly liian massiivinen asuntoosi? Kirjoille näppärä säilytyspaikka on oven yläpuolella tukevalla hyllyllä. Katon rajassa kirjat eivät ole tiellä.

Lähde: House & Garden

Lue myös: Pursuaako kotisi tavaroista? 10 asiaa, jotka kannattaa heittää jo pois

Kilpailut

Uusimmat