Karu video herättää vanhemmat: Mitä tapahtui lasten leikeille?

12.08.2015 12:45 - Eeva Rajala

Moni vanhempi muistaa lapsuudestaan parhaina asioina kavereiden kanssa pihalla leikkimisen tai uusien asioiden tutkimisen.

Karu mainosvideo paljastaa, miten eri sukupolvien lapsuus eroaa toisistaan. Kun nykyajan 70-vuotias muistelee lapsuuttaan, hän voi kertoa, että hienointa lapsuudessa oli käydä kalassa tai poimia perheen kanssa mustikoita. Kun nykyajan 30-40-vuotias muistelee lapsuuttaan, hän saattaa kertoa, että parhainta lapsuudessa oli juosta kavereiden kanssa ulkona, leikkiä ties millaisia pihaleikkejä ja tutkia maailmaa.

Videossa myös nykyajan lapsilta kysyttiin, mikä heidän lapsuudessaan on parasta. Vastaus on mykistävä: Videopelit, videoiden katselu, sähköpostittelu ja tekstiviestien lähettäminen. Lapset kertovat, että näihin aktiviteetteihin voi kulua päivässä 3 -5 tuntia.

- Kuolisin, jos minulla ei olisi tablettiani, pieni tyttö kertoo videolla.

Vaikka kyseessä on kanadalainen Nature Valley -tuotemerkin mainos, sen esittämä kysymys on selvä: Minne ovat kadonneet kouluikäisten lasten pihaleikit, kalastusreissut ja spontaanit seikkailut kavereiden kanssa luonnossa?


Lue myös: Pienet koululaiset palaavat katukuvaan - poliisi julkaisi herättelevän videon

Kilpailut

Uusimmat