Onko jääkaappisi aina sekaisin? Yksinkertaisilla vinkeillä loihdit tilaa ja järjestystä

13.08.2015 07:45 - Eeva Rajala

Jos kotoa löytyy pelkästään pieni jenkkikaappi, on ruokien etsiminen ja jääkaapin sekasortoa tuttu juttu.

Pienessä jenkkikaapissa on yleensä ovilokeroiden lisäksi 2 - 3 erillistä hyllyä sekä alhaalla oleva vihanneslokero. Tila voi tuntua ahtaalta ja loppua kesken varsinkin silloin, kun ruokatavaroilla ei ole omaa tarkkaa paikkaa jääkaapissa. Good Housekeeping -lehden vinkeillä jääkaappiin saa tilan tuntua ja järjestystä pienillä viilauksilla.

Muoviset vetolaatikot

Jääkaappiin kannattaa hankkia pienehköjä, muovisia vetolaatikoita, joihin on helppo lajitella ruokatarpeet ja jotka on helppo vetää esille kaapista tarpeen tullen. Yhdelle hyllylle voi mahtua peräti neljä laatikkoa.

Nimikoi hyllyt ja laatikot

Nimitarrojen käyttö helpottaa jo ajatuksen tasolla jääkaapin järjestystä. Ihminen muistaa tarrojen avulla pitää järjestystä yllä.

Lisähylly

Kodintarvikeliikkeistä löytyy eri kokoisia lisähyllyjä, joita voi asentaa jääkaappiin esimerkiksi jääkaapin ylähyllylle vielä yhdeksi hyllyksi.

Paperiklipsi tai -puristin

Ritilähyllylle voi laittaa kiinni paperipuristimen niin, että limsa- tai muut pullot pysyvät nätisti ja pyramidimaisesti päällekkäin, eikä kasa kaadu tai valu viereen.

Hyllyjen päällystäminen hyllypaperilla

Joskus läpinäkyvät jääkaapin hyllyt saavat kaapin näyttämään vieläkin pienemmältä. Kuviollisen hyllypaperin käyttämisellä sekä piristetään jääkaapin ilmettä että saadaan se näyttämään organisoidummalta ja isommalta.

Oluiden vanhat pahvikorit hyötykäyttöön

Ulkomaisissa oluissa voi sixpackin mukana tulla pahvinen, pieni kantolaatikko oluille. Laatikko mahtuu joidenkin jääkaappien alimpaan ovilokeroon. Laatikossa voi säilöä esimerkiksi ketsuppi- ja muut maustepullot. 


Lue myös: Tomaatti jääkaappiin vai huoneenlämpöön? 17 tuoretuotetta ja niiden oikeat säilytyspaikat

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat