Valmista jogurtti helposti itse - tarvitset vain kolme raaka-ainetta

20.09.2015 12:15 - Reetta Haverinen

Hapanmaitotuotteet, kuten jogurtti, tekevät hyvää ruoansulatukselle. Vielä terveellisempää tästä aamupalapöydistä tutusta herkusta tulee, kun valmistat sen itse.

Kaupan kylmähyllyt pursuavat erilaisia jogurtteja ja rahkoja, mutta vaikka näiden pehmeän makuisten maitotuotteiden terveellisyydestä on puhuttu paljon, on elintarvikkeiden ainesosaluetteloa syytä tutkailla. Monet maustetut jogurtit ja rahkat sisältävät paljon lisättyä sokeria sekä väri- , säilöntä- ja makeutusaineita.

Jos välttelet sokerilla ja lisäaineilla pumpattuja tuotteita, kannattaa sinun ostaa jogurttisi maustamattomana - tai tehdä se itse! Kotitekoisen jogurtin valmistaminen on itse asiassa varsin simppeliä, sillä et tarvitse herkun tehtailuun kuin maitoa, maitojauhetta ja jogurttia. 

Omatekoinen jogurtti

1 litra täysmaitoa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl rasvatonta maitojauhetta

Kuumenna maitokattilassa. Älä päästä maitoa kiehumaan, vaan anna sen vain kuumentua. Laita kattilaan lämpömittari ja jäähdytä maito 40-asteiseksi. Sekoita 40-asteiseen maitoon jogurtti ja maitojauhe.

Laita kansi päälle ja jätä kattila huoneen lämpöön yön yli, noin 8 tunniksi. Aamulla jogurtti on valmista ja voit vaikka purkittaa sen haluamaasi astiaan. Nosta astia jääkaappiin. Jogurtti säilyy hyvänä noin 5-7 päivää.


Ohje Sanna Miettusen kirjasta Päivän paras hetki - aamiainen, 28,90 e, WSOY


Lue myös: Inspiraatiota aamupalaan Instagramista - kuvat todistavat, että aamiainen on päivän kohokohta!

Kilpailut

Uusimmat