Kuva: Fotolia

Hetkessä eläjä, perfektionisti vai valittaja - testaa, mitä siivoamistapasi kertoo sinusta

22.10.2015 21:15 - Eeva Rajala

Miten siivoat kotiasi kertoo paljon siitä, millainen ihminen oikeasti olet.

Siivoaminen ei ole jokaisen mielipuuhaa. Toiset nauttivat siivoamisesta joka päivä, toiset näyttävät jättävän siivoamisen täysin välistä ja yrittävät sitten kiireellä fiksailla paikkoja ennen asunnossa pidettäviä juhlia. Katso alta, mitä oma siivoamistyylisi kertoo sinusta ja luonteestasi.

Siivoat raivolla kerran viikossa

Olet suorittaja. Haluat hoitaa kaiken kerralla, ettei mikään jää vaivaamaan. Et halua käyttää aikaasi joka päivä siivouksesta tai kodin puhtaudesta murehtimiseen. Mieluummin kärsit yhden päivän aikana vähän kauemmin. Samalla tavalla elät todennäköisesti työelämässä. Määräajat voivat puskea päälle, mutta haluat keskittyä yhteen tiettyyn asiaan hieman kauemmin, jotta homma tulee hoidettua hyvin.

Siivoat pari kertaa viikossa vartin kerrallaan

Olet hetkessä eläjä, etkä halua siivoamisen rajoittavan sinua. Siivoaminen on sinulle pakkopullaa, jota et halua suorittaa kovin usein. Tiedät kuitenkin varsin hyvin, että siivoaminen pitää suorittaa, mutta muut asiat kiinnostavat sinua enemmän. Elämän muutkin pakolliset asiat eivät saa sinua innostumaan. Laskujen maksun teet myös, koska on se on välttämätön paha, mutta oikeasti haluaisit vain mennä ja olla välittämättä asioista. Olet vapaa ja taiteellinen sielu, jolle mikä tahansa rajoite toimii osaltaan myös haasteena ja uuden luomisena.

Siivoat aina samassa järjestyksessä

Olet järjestelmällinen ja nautit siitä. Siivoat yleensä itse kirjoittamasi listan mukaan. Tiedät, että elämässäsi on muutakin kuin siivoaminen, mutta pidät huolta, ettei mikään paikka kotona pääse sotkuiseksi. Haluat samalla pitää muutenkin elämäsi järjestyksessä. Sinulle on luotu järjestelmällisyyden kyky. Et välttämättä pidä muutoksista, ja muutoksia havaitessasi, olosi on usein epämukava. Olet koti-ihminen, joka uskoo kodin ja rauhallisuuden parantavaan voimaan. Harrastat listojen tekemistä myös muissa asioissa, kuten ruokailussa, treenaamisessa ja työasioissa.

Siivoat joka päivä, muttet näytä saavan mitään aikaan

Olet kaavoihin kangistunut valittaja. Saatat kaivata jonkinlaista muutosta elämääsi. Siivoat aina, sillä olet tottunut siihen. Olet kai myös tottunut siihen, ettet ikinä pysty nauttimaan kunnolla työsi tuloksista. Olet myös enemmän kuin kerran pohtinut siivoojan hankkimista, mutta et saa sitäkään tilatuksi. Saatat olla altis myös ainaiselle valittamiselle. Olet niin totuttunut itse siihen, ettet pääse tavoitteeseen, että haluat valittaa kaikesta. Miksi maailmassa onkin kaikki niin huonosti? Stressi on sinulle tuttu juttu jokaisella elämänalueellasi.

Siivoat joka päivä ja saat aikaan lähes ihmeitä

Olet perfektionisti. Samalla sinua pidetään superihmisenä. Siivoamistahdistasi päätellen olet lähes jumalolento. Siivoaminen on sinulle yksi harrastus harrastusten joukossa, intohimo, josta nautit ja joka jopa vähentää stressiä. Nautit omasta onnistumisestasi ja saat siitä vahvuutta elämän muihin asioihin ja asioiden järjestelyyn. Samalla nautit siitä, että toiset nauttivat puhtaasta kodista. Pidät huolta myös siitä, että näytät samalla hyvältä, kun siivoat. Hiukset hyvin, kynsilakkaa kynsissä ja siivousvaatteetkiin tarkasti valitut. Elät samalla tavalla kuin siivoat, täydellisesti. Ainakin siis omasta mielestäsi.

Et siivoa vaan odotat, että joku muu tekee sen

Olet laiminlyöjä. Laiminlyöt todennäköisesti sekä omaa että toisten elämää. Odotat, että sinua palvellaan jokaikisessä tilanteessa. Sinua voisi kutsua myös uusavuttomaksi, sillä kukaan ei ole koskaan nähnyt sinun tekevän mitään kotitaloustaitoja vaativaa. Sinä laiminlyöt todennäköisesti vähän kaikkea elämässäsi. Et ole kunnolla kiinnostunut oikein mistään, eikä sinua oikeastaan kiinnosta tämäkään luonnehdinta sinusta.

Siivoat vain, jos joku käskee

Olet hidastelija. Hoidat asiat yleensä viimetingassa. Sinua ärsyttää, jos on pakko siivota, etkä sen vuoksi hoida sitä koskaan oma-aloitteisesti. Kun siivoat, siivoat pelkästään näkyvät paikat. Et kieltäydy kunniasta siivota, mutta teet asian hampaat irvessä. Käyttäydyt monessa asiassa samalla tavalla. Sinulle on jäänyt tietynlainen kaava päälle, josta on vaikea aikuistua. Saatat hoitaa samalla hommat aina vähän vasemmalla kädellä. Sen vuoksi siivoat esimerkiksi suihkunkin vain suihkuttelemalla seinät märiksi samalla, kun käyt suihkussa.

Siivoat kaiken pieniä yksityiskohtia myöten

Olet tarkkailija. Rakastat asioiden yksityiskohtia. Et käsitä, etteivät kaikki siivoa samalla tavalla. Miksi joku voi imuroida, muttei tee sitä tarkasti? Pölytkin pitää pyyhkiä huolellisesti ja kaikista peilin kulmista ja kulhoista, eikä vain sinne päin. Rakastat tutkia tilastoja ja etsit aina pieniä muutoksia ympäristössäsi. Olet pikkutarkka ja saatat ilmaista muille melko avoimestikin heidän tekemistään pienistä virheistä.

Kilpailut

Uusimmat