Kuva: Fotolia

Vältä viime hetken lahjakriisi - vinkit, joiden avulla löydät joululahjat läheisillesi jo nyt

30.10.2015 22:45 - Reetta Haverinen

Säästyt viime hetken paniikilta, kun ryhdyt miettimään joululahjoja jo hyvissä ajoin ennen joulukuuta.

Jos kuulut niihin, jotka ryntäilevät paniikissa joulunalusviikolla tavaratalon käytävillä metsästämässä epätoivoisesti joululahjoja läheisilleen, kannattaa sinun poimia vinkkejä seuraavasta listastamme. Nämä neuvot tulevat ajankohtaisiksi ennemmin kuin huomaatkaan.

Kokosimme listan seikoista, joilla helpotat lahjastressiä ja keksit helpommin, mitä ostaa veljelle, siskolle, serkulle tai kummitytölle. Terästä siis aistejasi ja käytä nokkeluuttasi - pian olet keksinyt lahjat kaikille rakkaimmillesi ja saat pysytellä joulukuussa kaukana tavaratalojen ruuhkaisilta käytäviltä:

1. Pidä korvasi ja silmäsi auki

Kun esimerkiksi vierailet veljesi tai siskosi luona, tarkkaile ympäristöä : mitä aikakausilehtiä lojuu olohuoneen pöydällä, minkälaisia elokuvia hänen DVD-kokoelmansa sisältää tai ammottaako hänen astiakaappinsa tyhjyyttään? Pienen tutkimusretkesi jälkeen saatat olla entistä viisaampi, mistä läheisesi pitävät ja mitä he mahdollisesti tarvitsisivat.

2. Ole ovela

Keskustele läheistesi kanssa ja ujuta keskustelunne joukkoon kysymyksiä, joihin vastaamalla läheisesi tulevat arvaamattaan paljastamaan toiveitaan. Kysy esimerkiksi ystävältäsi leikkisästi shoppailukierroksella ollessanne, mitä hän tahtoisi itselleen ostaa tai utele äidiltäsi, minkälaisista kirjoista hän tällä hetkellä kaikkein eniten pitää.

3. Muistele

Onko ystäväsi joskus kehunut leipomiasi pikkuleipiä tai rakastiko työkaverisi leipomaasi marjapiirakkaa? Kokoa kauniiseen purkkiin herkun kuiva-aineet ja liitä purkin oheen kauniisti kirjoitettu resepti. Katso ohje ihanaan purkkilahjaan artikkelistamme täältä.

Jos kyse on esimerkiksi pikkuleivistä, säilykkeistä tai makeisista, voit myös tehdä herkut valmiiksi ja antaa ne lahjaksi kauniissa rasiassa.

4. Riko rutiineja

Muista, ettei lahjan tarvitse aina olla materiaa. Anna läheisellesi lahjakortti esimerkiksi hierontaan tai viinikurssille. Myös elokuva-, konsertti- tai teatterilippu on ihana lahja kulttuurinnälkäiselle ystävälle tai sukulaiselle. Voit myös tilata läheisellesi lehden tai lahjoittaa hänelle muutamaksi kuukaudeksi kuntosalijäsenyyden.

Muista, että hyväntekeväisyyttä arvostava ystäväsi voi myös pitää aineettomasta lahjasta. Lue lisää artikkelistamme: Jospa antaisit tänä vuonna aineettoman joululahjan? 5 hyvää tekevää vinkkiä

5. Tee taustatyötä

Kysy esimerkiksi äidiltäsi, mitä isäsi tahtoisi mahdollisesti joululahjaksi. Myös ystäväsi seurustelukumppani saattaa tietää, mistä ystäväsi on kuumeisesti pitkään haaveillut.

Lue myös: Suomalaismiehet paljastavat: Paras joululahja, jonka nainen voi koskaan antaa

Kilpailut

Uusimmat